Απεργία την Πρωτομαγιά

Σήμερα το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον Ζακ Κωστόπουλο - Ο Βούτσης είπε πως ήταν δολοφονία

Σήμερα το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον Ζακ Κωστόπουλο - Ο Βούτσης είπε πως ήταν δολοφονία Facebook Twitter
0

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου αναμένεται σήμερα, Δευτέρα, με την υπόθεση να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και να αποτελεί κυρίαρχο θέμα συζήτησης.

Την Παρασκευή, ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος, μπήκε σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστονος, στην Ομόνοια και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή με τα βίντεο να έχουν καταγράψει τον άγριο ξυλοδαρμό του.

Η αστυνομία βρήκε στο κοσμηματοπωλείο το μαχαίρι που φέρεται σύμφωνα με μαρτυρίες ότι κρατούσε ο 33χρονος όταν μπήκε στο κατάστημα. Το μαχαίρι εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως έχει πάνω τα αποτυπώματά του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κοσμηματοπώλης έχει συλληφθεί αλλά παράλληλα σε εξέλιξη είναι οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ατόμου, που φαίνεται στο βίντεο να κλωτσάει τον 33χρονο.

Χθες έγινε γνωστό πως αναζητείται και τρίτο άτομο που έχει καταγραφεί σε βίντεο να κλωτσά τον Ζακ Κωστόπουλο ενώ κατά πληροφορίες αναμένεται να διαταχθεί και ΕΔΕ για το ρόλο των αστυνομικών.

Η αρχική είδηση έκανε λόγο για αιματηρή απόπειρα ληστείας, αλλά πλέον τα ερωτηματικά είναι πολλά και διατυπώνονται σοβαρές αμφιβολίες για το πώς παρουσιάστηκαν τα γεγονότα και τι συνέβη στο κοσμηματοπωλείο.

Με εξαίρεση το Ποτάμι, κανένα κόμμα δεν έχει κάνει δήλωση για το περιστατικό.  Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ καταδίκασε την αυτοδικία αναφερόμενος στο περιστατικό λέγοντας «υπήρξε λιντσάρισμα και δολοφονία του» και ζήτησε αυτά τα φαινόμενα να χτυπηθούν από τη Δημοκρατία. «Εάν δεν τα συζητάμε αυτά τα φαινόμενα τότε προσφέρουμε χάδι στον φασισμό» υπογράμμισε ο Νίκος Βούτσης.

 

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ