ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πέντε προσαγωγές για τον ξυλοδαρμό του Πέτρου Κωνσταντινέα από ακροδεξιούς

Πέντε προσαγωγές για τον ξυλοδαρμό του Πέτρου Κωνσταντινέα από ακροδεξιούς Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας παραμένει ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας που δέχτηκε επίθεση από ακροδεξιούς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές για την επίθεση εναντίον του κ. Κωνστατινέα, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Μπέζο, ο βουλευτής φέρει ελαφρά τραύματα και είναι πιθανόν να βγει απόψε από το νοσοκομείο.

Κατά πληροφορίες ο κ. Κωνσταντινέας δέχτηκε αρχικά χυδαίες ύβρεις από ομάδα ατόμων που ανήκουν σε σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι στη συνέχεια του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με καδρόνια. 

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τον βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα, ο οποίος δήλωσε ότι «για καλή του τύχη» δεν είχε μαζί το παιδί του, όταν δέχθηκε την επίθεση από περίπου 30 άτομα, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης που τον χτύπησαν.

«Ο φασισμός δεν θα περάσει» ήταν το μήνυμα του βουλευτή.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καταδικάζουν την επίθεση στον Πέτρο Κωνσταντινέα

 

«Η φασιστική επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα έχει ως στόχο της όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλο τον δημοκρατικό κόσμο. Όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η φασιστική βία πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα από όλους. Οι δυνάμεις που ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους» τονίζει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως θα ενισχύσει τους αγώνες και τις πρωτοβουλίες του ενάντια στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, ενάντια στη φασιστική βία και τους εκφραστές της.

Την απερόφραστη καταδίκη της εκφράζει και η ΝΔ για την επίθεση που δέχθηκε στην Καλαμάτα ο βουλευτής Πέτρος Κωσταντινέας.

Σε δήλωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ