Πορεία για τα δικαιώματα των ζώων θα λάβει χώρα στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία για τα δικαιώματα των ζώων θα λάβει χώρα στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
2

Πορεία για τα δικαιώματα των ζώων διοργανώνεται στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 6 Οκτώβρη 2018.

Την πορεία διοργανώνει το υπό σύσταση σωματείο Ethos & Empathy το οποίο σημειώνει πως «αποστολή μας είναι να προάγουμε στην Ελληνική κοινωνία τις αξίες του βιγκανισμού, του δικαίου εμπορίου και της οικολογίας (Zero Waste τρόπο ζωής). Πιστεύουμε πως για να μπορέσει να αλλάξει ο κόσμος μας, θα πρέπει οι άνθρωποι να υιοθετήσουν μία ολιστική προσέγγιση απέναντι στη ζωή».

«Ελπίζουμε πως η κοινωνία μας θα μπορέσει να μετατοπίσει τον εγωκεντρικό τρόπο σκέψης σε έναν οικοκεντρικό που θα αντιμετωπίζει με συμπόνοια όλα τα συναισθανόμενα όντα: Ανθρώπινα και μη ανθρώπινα ζώα, το περιβάλλον αλλά και φυσικά ο καθένας μας δε θα πρέπει να ξεχνάει τον εαυτό του καθώς αγαπώντας τον εαυτό μας θεραπεύουμε τον κόσμο!», αναφέρει το σωματείο.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια, πορείες για τα δικαιώματα των ζώων έλαβαν χώρα σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου: Από το Λονδίνο και πολλές πολιτείες της Αμερικής όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Μαϊάμι μέχρι τη...Μολδαβία, τη Ρουμανία αλλά ακόμη και την Ταϊβάν. Με πιο σπουδαία και πολυπληθή (περί τα 25.000 άτομα), φυσικά, αυτή στο Ισραήλ. Οι πορείες αυτές γίνονται αρχές Σεπτεμβρίου συνήθως.

Φέτος οι πορείες στην Αγγλία αλλά και στις περισσότερες άλλες πόλεις του κόσμου έλαβαν χώρα στις 25/8 ενώ κάποιες έγιναν την 1η του Σεπτέμβρη.

Καθότι στην Ελλάδα πολλοί είναι ακόμη σε άδεια τους μήνες Αύγουστο – Σεπτέμβριο, και καθώς επίσης έχει ακόμη πολλή ζέστη αυτόν τον καιρό, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε την πρώτη επίσημη πορεία για τα δικαιώματα των ζώων στην Ελλάδα, στα πλαίσια των πορειών αυτών, το Σάββατο 6/10/2018, συνδυάζοντάς την με το επόμενο Vegan life festival που θα γίνει στην Αθήνα την Κυριακή 7/10/2018.

Έτσι, σας καλούμε να έρθετε από όποια γωνιά της χώρας βρίσκεστε, εκείνο το σαβ/κο, για να δώσουμε ΟΛΟΙ μαζί ένα ηχηρό μήνυμα στον Ελληνικό κόσμο. Ήρθε η ώρα να δείξουμε στον κόσμο πως δεν αποτελούμε πια μια μικροσκοπική μειονότητα αλλά μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που ολοένα και δυναμώνει!

Σας παρακαλούμε, ανοίξτε τα σπίτια σας στους φιλόζωους φίλους σας που ζουν εκτός Αθηνών για να μπορούν να παραυρεθούν χωρίς να πληρώνουν και έξοδα διαμονής. Ήρθε η ώρα να δείξουμε στον κόσμο πως και στην Ελλάδα είμαστε πολλοί κι αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για την ΑΠΕΛΕΥΘΈΡΩΣΗ ΌΛΩΝ των ζώων, παρά την οικονομική και προσφυγική κρίση που πλήττει τη χώρα μας.


Ας δείξουμε στον κόσμο πως μαχόμαστε ενάντια στον σπισισμό, όλοι μαζί!

ΣΗΜΕΙΟ & ΩΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: 12.00 – Ερμού 134, Θησείο – Έξω από το κτίριο της Ένωσης αρχαιολόγων. Επιθυμητή ενδυμασία: Για λόγους ομοιομορφίας παρακαλούμε τον κόσμο να είναι ντυμένοι στα μαύρα ή αν έχουν t-shirt με κάποιο μήνυμα σχετικό, κι είναι σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις, ακόμη καλύτερα.



Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το να βλέπεις τος κρέας σαν φαγητό είναι θέμα νοοτροπίας. Για κάποιους λαούς δεν νοείται η βρώση του.Το να βασανιζονται όμως τα ζώα, να ζουν σε άθλιες συνθήκες, να διατρεφονται με σκουπίδια, θα έπρεπε να είναι βασική σκέψη καλά αντιδραση όλων.Για κάποιους το να τρως κρέας είναι παρωχημένο, μια περιβαλλοντικη επιβάρυνση.Είναι θέμα εξέλιξης...Οι άλλοι ας μεινετε προσκολλημενοι στην κοιλιοδουλεία σας.