Στους 27 οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου - Τα μισά κρούσματα στην Αττική

Στους 27 οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου - Τα μισά κρούσματα στην Αττική Facebook Twitter
1

Στους 27 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον ιό του Δυτικού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Από την προηγούμενη Πέμπτη έως και σήμερα πέντε άνθρωποι κατέληξαν λόγω των επιπλοκών από τη λοίμωξη ενώ συνολικά καταγράφηκαν 32 νέα κρούσματα.

Από τον Μάιο έχουν σημειωθεί 234 κρούσματα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά εντοπίζονται στην Αττική.

Ο νεότερος ηλικιακά ασθενής είναι 10 ετών και ο μεγαλύτερος 94 ενώ η μέση ηλικία των ασθενών είναι τα 73.

Συνολικά, 26 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία εξαιτίας των επιπλοκών της λοίμωξης (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα), με τους 11 από αυτούς να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

Στη Δυτική Αττική ο ιός εντοπίζεται στους δήμους Μεγαρέων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Φυλής. Κρούσματα έχουν επίσης καταγραφεί στην Ηλιούπολη, στο Γαλάτσι και στο Ζωγράφου. 

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς & Νήσων: Δήμος Σαλαμίνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας -Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Τροιζηνίας –Μεθάνων, Περάματος, Πειραιά. Από την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών:Δήμος Ηρακλείου, Βριλησσίων, Πεντέλης, Παπάγου - Χολαργού, Αμαρουσίου.

Στον Δυτικού Τομέα Αθηνών: Δήμος Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Ιλίου. Από την Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών:Δήμος Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Γλυφάδας, Νέας Σμύρνης. Από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής: Δήμος Ωρωπού, Μαραθώνος, Σαρωνικού.

Κρούσματα επίσης έχουν εντοπιστεί στην Κορινθία, στον δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, στην Εύβοια στον δήμο Χαλκιδέων και στη Βοιωτία στους δήμους Τανάγρας, Αλιάρτου-Θεσπιέων και Θηβαίων.

Σε συναγερμό βρίσκονται επίσης οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνος, Ωραιοκάστρου, Κορδελιού-Ευόσμου, Βόλβης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Θέρμης, Καλαμαριάς. Κρούσματα έχουν καταγραφεί και στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM