Η Δικαιοσύνη ερευνά εκ νέου τον τραπεζικό δανεισμό των κομμάτων

Η Δικαιοσύνη ερευνά εκ νέου τον τραπεζικό δανεισμό των κομμάτων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Εξηγήσεις από τους οικονομικούς εισαγγελείς καλούνται να δώσουν τραπεζικά στελέχη Αγροτικής Τράπεζας, η οποία δεν υπάρχει πλέον, αλλά και της Εθνικής για επισφαλείς δανειοδοτήσεις ως το 2012.

Παράλληλα, οι οικονομικοί εισαγγελείς καλούν αρκετά πρόσωπα που διετέλεσαν υπεύθυνοι κομματικών ταμείων την προηγούμενης δεκαετία. 

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν ορισμένα τραπεζικά στελέχη είναι απιστία σε βαθμό κακουργήματος ενώ κάποιοι από τους υπεύθυνους των κομματικών ταμείων κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στην απιστία.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θεσμική στροφή στο ζήτημα της δανειοδότησης των κομμάτων κατά τα προηγούμενα χρόνια, που είχε ερευνηθεί στο παρελθόν πριν η υπόθεση μπει στο αρχείο. 

Το 2017, η υπόθεση ανασύρθηκε με πρωτοβουλία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, περίπου 50 τραπεζικά στελέχη καλούνται από τους εισαγγελείς, μαζί με δέκα παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΚΕ. 

Το 2013 είχε ψηφιστεί νόμος που, επί της ουσίας, απάλλασσε τα τραπεζικά στελέχη για τις δανειοδοτήσεις κομμάτων ή ιδρυμάτων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM