Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας προσφεύγει στον Άρειο Πάγο για την αρμοδιότητα των ρεμάτων

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας προσφεύγει στον Άρειο Πάγο για την αρμοδιότητα των ρεμάτων Facebook Twitter
0

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, προσφεύγει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

Ο λόγος είναι η μεταβίβαση της αρμοδιότητας των ρεμάτων από το κράτος στις Περιφέρειες, δίχως την ταυτόχρονη απόδοση των απαραίτητων πόρων, τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων, τα μέσα αλλά και εκείνα τα θεσμικά εργαλεία για να μπορεί να την ασκήσει κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

Την προσφυγή αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ στη σημερινή του συνεδρίαση μετά από εισήγηση του Α' αντιπροέδρου, Γιάννη Σγουρού.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, με την αρμοδιότητα για τον καθαρισμό των ρεμάτων στις Περιφέρειες δεν μεταβιβάστηκαν σ΄αυτές ταυτόχρονα οι αντίστοιχοι ανθρώπινοι και χρηματικοί πόροι παρά τη ρητή συνταγματική πρόβλεψη.

Επίσης δεν προβλέπεται χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ παράλληλα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο οι Περιφέρειες δεν μπορούν να προχωρήσουν σε λήψη μέτρων για έκνομες δραστηριότητες (καταπατήσεις) στα ρέματα.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε, παράλληλα, η ΕΝΠΕ να εκπονήσει συγκεκριμένη πρόταση για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την πολιτική προστασία ώστε «να σταματήσει το φαινόμενο να μην γνωρίζει κανείς ποιος έχει ευθύνη και σε ποιο τομέα», όπως τόνισε ο πρώην περιφερειάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM