Μια νύχτα στη Μύκονο πιο ακριβή από την Ίμπιζα - Πόσο κοστίζουν φέτος τα 5άστερα

Μια νύχτα στη Μύκονο πιο ακριβή από την Ίμπιζα - Πόσο κοστίζουν φέτος τα 5άστερα Facebook Twitter
0

Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί για την ακρίβεια στη Μύκονο και ενίοτε ενέχουν υπερβολή, αλλά όσοι έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από το νησί το καλοκαίρι, αντιλαμβάνονται πως δεν μπορεί να αποτελέσει πλέον προορισμό για περιορισμένα έξοδα.

Εκτός από τα εστιατόρια, τα μπιτς μπαρ και τις παροχές στο νησί, στα ύψη είναι και η διαμονή, με τη Μύκονο να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην ακρίβεια και να ξεπερνά ακόμη και την Ίμπιζα.

Το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) επεξεργάστηκε τα δεδομένα της Τrivago και από αυτά προκύπτει πως τον Ιούλιο, οι βασικοί μεσογειακοί προορισμοί υψηλού επιπέδου που είναι τα νησιά Σαρδηνία, Ιμπιζα, Σαντορίνη και Μύκονος παρουσίασαν μεικτή εικόνα στις τιμές των επιμέρους ξενοδοχειακών καταλυμάτων σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Η Μύκονος είχε υψηλότερη τιμή σε όλες τις κατηγορίες, με εξαίρεση τα 4άστερα ξενοδοχεία (2η υψηλότερη).

Την ίδια περίοδο του Ιουλίου, η Σαντορίνη εμφανίζει την υψηλότερη τιμή στα 4άστερα ξενοδοχεία παρουσιάζοντας όμως μείωση σε σχέση με το 2017.

Αυτό σημαίνει πως ένα πεντάστερο στη Μύκονο τον Ιούλιο είναι στα 705 ευρώ ενώ στην Ιμπιζα η τιμή είναι στα 618 ευρώ.

Το καλοκαίρι του 2017 οι τιμές για την Μύκονο ήταν στα 724 ευρώ και στην Ιμπιζα είχαν φτάσει τα 641 ευρώ.

Στη Σαρδηνία η τιμή ανήλθε στα 612 ευρώ και στη Σαντορίνη στα 589. Σημειώνεται πως η Σαντορίνη είναι το μοναδικό νησί από τα άλλα τρία το οποίο φέτος κατέγραψε αύξηση των τιμών καθώς το 2017 η τιμή ήταν 586 ευρώ.

Στην κατηγορία 4 αστέρων η τιμή κράτησης για Σαντορίνη ανήλθε στα 392 ευρώ από τα 403 τον Ιούλιο του 2017, στη Μύκονο στα 357 ευρώ (αμετάβλητη) και στην Ιμπιζα στα 305 ευρώ έναντι 323 το 2017. 

Στην κατηγορία 3 αστέρων η τιμή κράτησης για τη Μύκονο ανήλθε στα 268 ευρώ , στην Ιμπιζα στα 220 ευρώ και στη Σαντορίνη στα 183 ευρώ. Στη Σαρδηνία, που αποτελεί τον μοναδικό προορισμό που κατέγραψε μείωση τιμών, η τιμή εκτιμήθηκε στα 139 ευρώ από 142 το 2017.

Στην κατηγορία 1-2 αστέρων η τιμή για τη Μύκονο ήταν 177 ευρώ και για τη Σαντορίνη 141. Στην Ίμπιζα η τιμή παρέμεινε στα 148 ευρώ και στη Σαρδηνία εκτιμήθηκε στα 115.

Παρά την ακρίβεια πάντως, τα στοιχεία που παρουσίασε η «Καθημερινή» από το ΙΝΣΕΤΕ δείχνουν επίσης πως Μύκονος και Σαντορίνη, παρά τις ενίοτε υψηλές τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό τους  εξακολουθούν να παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM