Κρήτη: Θρήνος για την 18χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο- Βγήκε να γιορτάσει την επιτυχία της στις Πανελλαδικές

Κρήτη: Θρήνος για την 18χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο- Βγήκε να γιορτάσει την επιτυχία της στις Πανελλαδικές Facebook Twitter
5

Συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο στην 18χρονη Μαρία Κλινάκη, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

Η νεαρή κοπέλα ήταν συνεπιβάτης σε δίκυκλη μηχανή την οποία οδηγούσε συνομίληκος φίλος της. Κάτω από άγνωστες συνθήκες η μηχανή έχασε την πορεία της και χτύπησε σε τσιμεντένια κολόνα στην περιοχή Μεσαμπελιών επί της οδού Ανθέων, λίγο έξω από την πόλη του Ηρακλείου.

Τα δύο παιδιά είχαν βγει χθες το βράδυ για να γιορτάσουν την επιτυχία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, μετά την ανακοίνωση των βάσεων.

Η Μαρία, απόφοιτη του 8ου Λυκείου Ηρακλείου πέτυχε την εισαγωγή της στο Πολυτεχνείο Κρήτης και ο φίλος της, Γρηγόρης Γ. επίσης 18 ετών, απόφοιτος του 11ου Λυκείου Ηρακλείου, στη Σχολή Πολιτικής Επιστήμης στο Ρέθυμνο.

Κρήτη: Θρήνος για την 18χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο- Βγήκε να γιορτάσει την επιτυχία της στις Πανελλαδικές Facebook Twitter

Η 18χρονη έσβησε αμέσως στην άσφαλτο, ενώ ο οδηγός του δίκυκλου, παρελήφθη από τους διασώστες του ΕΚΑΒ σοβαρά τραυματισμένος.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του οδηγού χρησιμοποιήθηκε το ασθενοφόρο Άμεσης Επέμβασης με συνοδεία γιατρού με τον νεαρό να μεταφέρεται διασωληνωμένος στο ΠΑΓΝΗ πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον Διοιηκητή του ΠΑΓΝΗ, Ιωάννη Τασσόπουλο ο 18χρονος φέρει ορθοπεδικά τραύματα και εισήχθη στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Όπως ανέφερε ο ίδιος, η επέμβαση ολοκληρώθηκε περίπου στις 3:30 το μεσημέρι με επιτυχία. Ο νεαρός θα νοσηλευτεί στην Ορθοπεδική Κλινική, ενώ βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

Κρήτη: Θρήνος για την 18χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο- Βγήκε να γιορτάσει την επιτυχία της στις Πανελλαδικές Facebook Twitter
Κρήτη: Θρήνος για την 18χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο- Βγήκε να γιορτάσει την επιτυχία της στις Πανελλαδικές Facebook Twitter

Σε ανακοίνωσή του το 8ο ΓΕΛ Ηρακλείου εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια της 18χρονης και το βαρύ πένθος για το χαμό της: «Το σχολείο μας πενθεί για την απώλεια της μαθήτριας μας Κλινάκη Μαρίας του Κωνσταντίνου που έφυγε ξαφνικά σήμερα 28 Αυγούστου 2018 τα ξημερώματα, πριν προλάβει να χαρεί την εισαγωγή της στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου στα Χανιά. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι συντετριμμένοι, εκφράζουν τα θερμά συλληπτήρια στην οικογένεια της , και της εύχονται δύναμη να αντέξει το τραγικό συμβάν και να τιμά τη μνήμη της».

Με πληροφορίες από neakriti.gr, cretalive.gr και ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτή επιστολή σε Μητσοτάκη με δύο ερωτήματα για τα Τέμπη: Εάν δεν απαντήσετε, υποβάλετε την παραίτησή σας

Ελλάδα / Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτή επιστολή σε Μητσοτάκη με δύο ερωτήματα για τα Τέμπη: Εάν δεν απαντήσετε, υποβάλετε την παραίτησή σας

Τι αναφέρει η Μαρία Καρυστιανού στην επιστολή της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που κοινοποιήθηκε και στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Πόσα πράγματα έχουμε να μάθουμε ακόμα σαν άνθρωποι...Έστω ότι φορουσαν κρανος, σωστή ταχύτητα , χωρίς αλκοόλ και το αγόρι να σωθεί και αν σωθεί να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.Πρέπει να αναλογιστούμε όμως κάποια στιγμή γενικότερα το κακο που συμβαίνει με την οδήγηση σε αυτή τη χώρα. Πολλοί έχουν μηχανές και ενώ τηρούν τα πάντα σωστά τραυματίζονται γιατί τα αυτοκίνητα οδηγούν άθλια. Όταν σε χωριά ειδικότερα τα παιδιά κυρίως αγόρια οδηγούν από τα 16-17 τι να πεις; Και οι γονείς δεν λένε τίποτα. Τι αίσθηση ευθύνης και κινδύνου έχει αυτό το παιδί; Ανεβαίνουν μετά κοπελίτσες και φίλοι για να μην θεωρηθούν ξενερωτοι και γίνεται ότι γίνεται.Όταν λες "Έλα μωρέ εγώ το αντέχω το ποτο δύο ποτάκια ήπια", ναι η επιστήμη αναποδα τα λεει...Η για το κράνος " προσέχω μην φοβάσαι". Εσύ προσέχεις ο άλλος προσεχει; , Ο καιρός είναι πάντα ενταξει; Οι δρόμοι είναι πάντα ενταξει; Οι κακοσυντηρημενες μηχανές και κακοσυντηρημενες αυτοκίνητα είναι εντάξει;Ας υπάρχουν εβδομαδιαία σεμινάρια οδηγικής παιδείας έστω από φοιτητές αστυνομικων σχολων ( αν το πρόβλημα είναι το κοστος) από τα νηπια. Να μάθουν τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους από το πώς πρέπει να περνάω το δρόμο όταν είμαι στα 5 έτη μέχρι όταν είσαι 17 να μάθεις στο σχολείο τον ΚΟΚ. Μην μιλήσουμε για γονείς που ανεβάζουν τρεις άτομα σε μηχανές η ενός από τους δύο είναι χωρις κράνος, βρισιές στους δρομους να τρέχουν σαν τρελοί και να παρκάρουν σε ράμπες για ΑΜΕΑ. Το παιδί μετα πως θα πάρει αλλά πατήματα;Να μην μιλήσουμε καλύτερα για το πώς έχουν πάρει και θα πάρουν μερικοί δίπλωμα οδήγησης και αντι το υπουργείο προστασίας του Πολίτη να τους κυνηγήσει και ελεγκτές και σχολές οδηγών δίνει συνεχεια με το να σφυρίζει κλέφτικα ενώ είναι δολοφονία πανω στην άσφαλτο.
Ποιον να πρωτολυπηθείς και πως να συμπαρασταθείς στην ολική απώλεια ;Να λυπηθείς το ωραίο 18χρονο κορίτσι ή την οικογένειά του και τους φίλους του ;Μεγάλο πλήγμα και κρίμα.Αν είχαν πάντως προστατευτικό κράνος και τηρούσαν τα όρια ΚΟΚ και παρ΄όλα αυτά είχαμε αυτή την τραγική κατάληξη, αξίζει να κατατεθεί αγωγή κατά παντός υπευθύνου.
Όλους. Ενα τραγικότατο περιστατικό είναι. Κρίμα πραγματικά. Συλληπητήρια στους δικούς της και όλους όσους την ήξεραν και την αγαπούσαν.Κατα τα άλλα, μία αγωγή κατά παντός υπευθύνου, τι νόημα έχει πλέον? Τζάμπα άγχος και ανούσιο. Πολύ απλά δεν πρόκειται - πέρα από τον οδηγό, τον 18χρονο - να βρεθεί κανείς άλλος υπεύθυνος γιατί απλούστατα δεν υπάρχει. Δεν τράκαραν με άλλον, ούτε δεν είναι πως δεν ήρθε βοήθεια και ο θάνατος ήταν ακαριαίος απ ότι διαβάζουμε. Από εκεί και πέρα να ξέρεις, πολλές φορές ούτε και το κράνος σε σώζει αν είσαι με μεγάλη ταχύτητα, είσαι πολύ εκτεθειμένος με μηχανή. Δυο τινα ισχύουν λογικά...ή όντως δεν φορούσαν τίποτα ή ήταν μεθυσμένος ο νεαρός και έτρεχε δεν ξερω και γω πόσο (αρκετά μάλλον για να τραυματιστηκε στα οστά τόσο πολύ ο νεαρός, διοτι με τπτ 40 ή 50 χλμ την ώρα τοσο βαριά πια δεν καταλήγεις, το ξέρω από παραδειγματα δικών μου). Επιτυχία πανελληνίων...γιορτασμα έξω...νύχτα...μηχανή με νεαρούς, δεν θα ήταν και η πρώτη φορά δυστυχώς. Μερικές φορές όμως είναι και απλά η ατυχία, απλά να εχασαν τον ελεγχο....τελος παντων μικρή σημασία έχει πια.
Το συμπέρασμα για το τι έφταιξε δεν βγαίνει από εμάς που καθόμαστε στο σπίτι ή στο γραφείο και διαβάζουμε το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ.Μια τεχνική πραγματογνωμοσύνη θα μπορούσε να αποκαλύψει πολλά, από ανωμαλίες του δρόμου μέχρι έλλειψη ορατότητας λόγω παράνομου παρκαρίσματος ή και άλλες αιτίες.Δεν λέω ότι οπωσδήποτε συνέτρεχαν αυτά, αλλά δεν μπορώ και να τα αποκλείσω, γιατί ξέρω ότι στη χώρα μας είμαστε κοινωνικά γαϊδούρια όταν οδηγούμε αλλά και οι οδοί είναι κάκιστα κατασκευασμένοι (μέχρι και με λάθος κλίση).Οπότε, ας μην βιαζόμαστε στα συμπεράσματα.Και αν - ξαναλέω, αν - η αιτία δεν ήταν μόνο από ευθύνη του νεαρού οδηγού, η επισήμανση και ο πιθανός καταλογισμός ευθυνών τρίτων θα βοηθούσε να μην χαθούν ΑΔΙΚΑ και άλλες ζωές στο μέλλον.