Γνώριζαν για νεκρό από τις 21:30 - Τι αποκαλύπτει το δελτίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ για τις φονικές πυρκαγιές

Γνώριζαν για νεκρό από τις 21:30 - Τι αποκαλύπτει το δελτίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ για τις φονικές πυρκαγιές Facebook Twitter
24

Αρκετή ώρα πριν την ζωντανή μετάδοση τη ενημέρωσης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο κέντρο Επιχειρήσεων, υπήρξε καταγραφή για τον πρώτο νεκρό από τις φονικές πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, την ύπαρξη νεκρού από την φονική πυρκαγιά από τις 21:30 το βράδυ της 23ης Ιουλίου καταδεικνύει το δελτίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει πως η πρώτη ειδοποίηση από το ΕΚΑΒ για την ύπαρξη νεκρού στο Νέο Βούτζα καταγράφεται στις 21:33, σχεδόν δυόμιση ώρες προτού ο πρωθυπουργός αρχίσει να ενημερώνεται από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και τους αρμόδιους υπουργούς. Στην σύσκεψη η οποία μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση δεν γίνεται καμία αναφορά σε θύματα.

Ωστόσο στις 10:15 υπάρχει ενημέρωση για δεύτερο νεκρό, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Και η ενημέρωση για νεκρούς συνεχίζεται καθώς ο αριθμός αυξάνεται και στις 11:15 γίνεται λόγος για άλλους δυο νεκρούς, πιθανότατα αλλοδαπούς υπηκόους.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» στις 23:15, το ΕΚΕΠΥ έχει επισήμως ενημερωθεί για τέσσερις νεκρούς ενώ αναφέρεται πως πλήρη γνώσηγ είχαν ο διοικητής και ο υποδιοικητής του ΕΚΕΠΥ.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως πριν τα μεσάνυχτα, στις 11:49 συγκεκριμένα, ειδοποιείται η Γενική Γραμματεία Πολίτικης Προστασίας να παραλάβει από το ΚΕΕΛΠΝΟ σάκους για την περισυλλογή νεκρών.

Ελλάδα
24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Και το αντιΣΥΡΙΖΑ τυφλό μίσος καλά κρατεί.. Διαβάζουμε στα πεταχτά μια είδηση, βγάζουμε τα δικά μας (παράλογα) συμπεράσματα και μετά πάνω σε αυτά φανατιζόμαστε και βρίζουμε και και...Δεν καθόμαστε μια στιγμή να σκεφτούμε ποιο θα ήταν το νόημα, ποιο θα ήταν το ώφελος να κρύψουν τους νεκρούς για δύο ώρες ή για δύο μέρες.. λες και θα άλλαζε κάτι? Έτσι κι αλλιώς οι νεκροί και το μέγεθος της καταστροφής η θα έβγαινε κάποια στιγμή στην επιφάνεια.Όπως και να έχει, ο προκατειλημμένος έναντι της κυβέρνησης τα συμπεράσματα τα είχε ήδη βγάλει πριν τους νεκρούς, και ο φανατικός συριζαίος το ίδιο. Άδικα λοιπόν χτυπιέστε και χαλάτε τις καρδιές σας και γράφετε εδώ κάτω για τη χειρότερη κυβέρνηση από τον Ηρώδη..Ένας λογικός και μη φανατισμένος άνθρωπος θα πρέπει να το σκεφτεί λίγο σοβαρά και να απαντήσει στα ερωτήματα: 1) τι ακριβώς θα κέρδιζε η κυβέρνηση με το να καθυστερήσει την ανακοίνωση για νεκρούς για 2-3 ώρες?2) αν το ότι υπάρχει ένα χαρτί που γράφει για νεκρούς και έχει καταγραμμένη την ώρα σημαίνει αυτόματα ότι την ίδια ώρα και στιγμή ειδοποιήθηκαν όλοι οι ανώτεροι και άρα και ο πρωθυπουργός.
Ασ' το φιλαράκο. Δεν το σώνεις. Δεν σώζεται. Είπαμε, όχι μόνο η χειρότερη κυβέρνηση αλλά, ακόμα χειρότερα, οι χειρότεροι άνθρωποι. Ο πάτος. Σου το ξαναλέω, δεν σώζεται η κατάσταση όσο κι αν προσπαθείς. Εγώ τουλάχιστον αυτήν την εντύπωση έχω. Ο κύβος ερρίφθη. Και ερρίφθη από τους ίδιους πάνω στα ίδια τους τα κεφάλια. Too late for damage control. Τσάμπα κόπο κάνεις. Εκτός κι αν δεν είναι τσάμπα...
«1) τι ακριβώς θα κέρδιζε η κυβέρνηση με το να καθυστερήσει την ανακοίνωση για νεκρούς για 2-3 ώρες?»Μεταξύ λογικών ανθρώπων, καταλαβαίνουμε ότι όχι μόνο δε θα κέρδιζε, αλλά θα ήταν και χειρότερα. Εδώ όμως μιλάμε για τον «μάγο της επικοινωνίας» (και καλά) Τσίπρα που νόμιζε ότι με μια εξάμηνη διαπραγμάτευση και ένα δημοψήφισμα θα λύγιζε τον Σόιμπλε... τι ψάχνεις.
Το κέρδος για μια κυβέρνηση που έχει αναγάγει το φαίνεσθαι σε εργαλείο διακυβέρνησης - και επειδή μέχρι την σκηνοθετημένη "ζωντανή ενημέρωση" του ΠΘ ο αριθμός των νεκρών που ξέρανε ήταν μικρός και "διαχειρίσιμος" δλδ μεταξύ 2 με 4 -, θέλανε τον χρόνο τους να βρουν τον τρόπο να το πλασσάρουν για να περάσει ανώδυνα.Έτσι ο Τόσκας είπε για "ενδείξεις εμπρησμού" και ο Τσίπρας για "ασύμμετρη απειλή", αλλά δεν τους έκατσε, ο αριθμός των νεκρών μεγάλωσε ραγδαία και α Τζανακόπουλος στις 2.30' το πρωί Τρίτης αναγκάσθηκε να ανακοινώσει τους μέχρι τότε 22 νεκρούς.Άλλωστε, μην ξεχνάτε την έμμεση ομολογία Πολάκη που είπε ότι- ως συνήθως κουνώντας το δάκτυλο στους "θρασύτατα" ερωτώντες ιθαγενείς -, "εφόσον δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση υπογεγραμμένη, νεκροί δεν υπάρχουν".Μόνο που τώρα πρέπει να κληθεί από τον εισαγγελέα να καταθέσει τις υπογεγραμμένες μεταξύ 23.30'/23.7 και 02.30'/24.7 ιατροδικαστικές εκθέσεις, για τους 22 νεκρούς που ανακοινώθηκαν τότε.Γιατί, εφόσον γίνει δεκτό ότι ξέρανε για νεκρούς στην ενημέρωση-σόου, ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ - ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ - ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ !Η αποφυγή αυτού είναι το όφελος που θα είχε και δεν καταλαβαίνετε !
Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι απλώς ψεύτες και ανίκανοι σε υπερθετικό βαθμό. Είναι κάτι πολύ χειρότερο, πολύ πιο τρομακτικό: δεν έχουν συνείδηση. Δεν έχουν ανθρωπιά. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα -μα τίποτα- εκτός από την εικόνα τους.
Και βέβαια ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ !Γιατί - να θυμίσουμε -, για να δικαιολογηθεί τις επόμενες μέρες ο Πολάκης που στο σόου τάχα ενημέρωσης του ΠΘ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΝΕΚΡΟΙ, είπε ότι ΝΕΚΡΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ !Βέβαια, πολύ θα θέλαμε να μας δείξει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που πάνω τους στηρίχθηκε για να ανακοινώσει ο Τζανακόπουλος στις 02.30' ΄ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΗΔΗ 22 ΝΕΚΡΩΝ.
Υπάρχει ένας μόνο χαρακτηρισμός :ΑΝΗΘΙΚΟΙ !Και για πρόσθετη επαλήθευση και επειδή εκείνο το βράδυ ήμασταν "στην τσίτα", θυμήθηκα και ανέτρεξα στο σχόλιο που είχα κάνει εδώ στην Λάϊφο, με ώρα 22.25', αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 των 21.00' - που δεν είναι "βοθροκάναλο" - όπου υπήρχε ανεπιβεβαίωτη βέβαια είδηση ότι υπάρχουν ήδη 2 (δύο) νεκροί. Πιστεύω ότι ακόμη και οι εισαγγελείς θα μπορούσαν να ζητήσουν από το αρχείο της ΕΡΤ1 το βίντεο. https://www.lifo.gr/now/politics/201553/tsipras-me-provlimatizoyn-oi-paralliles-esties-tis-fotias#commentΕίναι επίσης χαρακτηριστικό ότι είχα "φάει" τα κατευθυνόμενα προφανώς αρνητικά και έκανα ειδικό σχόλιο.
Δεν είναι μόνο το ότι δεν έκαναν τίποτε από όσα είχαν υποσχεθεί για να μας πείσουν ότι ήταν καλύτεροι από τους άλλους.Δεν είναι μόνο ότι αφού ξεκίνησε η πυρκαγιά ήταν σαν ενα μπουλούκι χωρίς σχέδιο και οργάνωση. Είναι ότι οι 96 αδικοχαμένες ψυχές είχαν λιγότερη αξία απο την θλιβερή εικόνα τους. Και μόνο ότι έστησαν τέτοιο θέατρο πάνω στο μαρτύριο αυτών των θυμάτων, ακόμη και όταν άνθρωποι είχαν ήδη μαρτυρικά πεθάνει (και το ήξεραν) φανερώνει το ποιόν τους: ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΕΣ & ΑΧΡΗΣΤΟΙ. Ο χειρότερος συνδυασμός κυβερνώντων πολιτικών.
Είναι ότι οι 96 αδικοχαμένες ψυχές είχαν λιγότερη αξία απο την θλιβερή εικόνα τους. Πηγή: www.lifo.grΔεν θα μπορούσα να το πω καλύτερα. Θα επαναλάβω όμως αυτό που έχω ήδη πει και σε άλλα σχόλια: όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν θυμάμαι χειρότερους ανθρώπους στην εξουσία. Όχι μόνο ωςπολιτικούς. Ως ανθρώπους. Ως ανθρώπινα όντα. Οι χείριστοι των χειρίστων. Ο πάτος...
Άμα σου πώ ότι έχω την ίδια αίσθηση θα με πιστέψεις; Και είμαι 53 ετών... φαντάσου τι εύρος κυβερνήσεων έχω εν δυνάμει καλύψει...Τι πάτος... Απόπατος...
Μετά από ένα Δημοψήφισμα-παρωδία, την υπογραφή μίας απεχθέστατης συμφωνίας που έθεσε τη χώρα σε καθεστώς ομηρίας για πολλές δεκαετίες, με χιλιάδες μετανάστες να κλείνουν εθνικές οδούς και σιδηροδρομικές γραμμές ο Τσίπρας και ο θίασος του κέρδισαν τις εκλογές έχοντας ήδη φέρει την καταστροφή μετά από 6 μήνες διακυβέρνησης. Δεν έχουμε και μεγάλη δικαιολογία.
Η εριστικότητα σχολίων και σχολιαστών επί προσωπικού, το μόνο που προκαλεί είναι πλήξη και μία ελαφρά απογοήτευση, είτε έχει στόχο εμένα, είτε έχει στόχο τρίτους.
@ λukum (το)Η εριστικότητα σχολίων και σχολιαστών επί προσωπικού, το μόνο που προκαλεί είναι πλήξη και μία ελαφρά απογοήτευση, είτε έχει στόχο εμένα, είτε έχει στόχο τρίτους. Πηγή: www.lifo.grΜ' αρέσεις γιατί πάνω απ' όλα είσαι υπεράνω, ρε μπαγάσα. Άρχοντας. Αν δεν βαριέσαι, φτιάξε ένα dry martini και για μένα κι έρχομαι. Και που 'σαι, με Noilly Prat και δύο ελιές, έτσι; Και βάλε πρώτα το ποτήρι στην κατάψυξη για λίγο. Ξέρεις εσύ. Πούρα θα φέρω εγώ...Στα σοβαρά τώρα, που την είδες την εριστικότητα; Ειρωνεία ναι, αλλά εριστικότητα; Αυτά που λες είναι "άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε". Ή αλλιώς, στρίβειν δια της υπεκφυγής. Δήθεν ανωτερότητα και έπαρση, αυτό βγάζεις προς τα έξω με αυτό σου το σχόλιο. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς την έπαρση κάποιου είναι είτε να τον αγνοήσει, είτε ο χλευασμός και η ειρωνεία. Μία συμβουλή: αν δεν θέλεις (ή δεν αντέχεις) να σχολιάζονται αυτά που λες (προσπαθώντας σχεδόν πάντα να στρέψεις αλλού την συζήτηση) σε ένα δημόσιο μέσον στο οποίο όλοι σχολιάζουμε και σχολιαζόμαστε, λέγε τα στον καθρέφτη σου. Επίσης, μερικές φορές αυτά που εμμονικά λες κατ' επανάληψη και σε κάθε (ακόμα και άσχετη) ευκαιρία τσουβαλιάζοντας ασύστολα, ακόμα κι αν δεν τα λες με έπαρση, μόνο με ειρωνεία μπορεί να τα αντιμετωπίσει κανείς. Εσύ το προκαλείς αυτό. Μόνος σου...
Οι Ασχετοι αυτοί,που δεν έχουν καμία πολιτική ιδεολογία παρά μόνο την ιδεολογία της "καρέκλας", οχι μόνο μάς εμπαίζουν καθημερινά, οχι μόνο οδηγούν την Χώρα στον γκρεμό αλλά βάζουν και τις άθλιες πολιτικές εικόνες τους πάνω απο τις αδικοχαμένες ψυχούλες που χάθηκαν εξαιτίας της δικής τους ανοργανωσιάς και πολιτικής επιπολαιότητας.Εχεις δίκιο AthanBXL είναι ο χειρότερος συνδυασμός κυβερνώντων πολιτικών,θα συμπληρώσω: και ανθρώπων.
Ρε λουκούμάκι μου, αμάν με τους μετανάστες σε κάθε σου σχεδόν ανάρτηση. Έλεος. Σε λίγο θα σου φταίνε οι μετανάστες και για τα μακαρόνια που παραβράσανε. Λυπήσου μας...
Λουκουμάκι, μου λένε ότι εκεί στα βόρεια προάστια έχει κάτι περιοχές με πολύ ωραία σαμαράκια στους πεντακάθαρους δρόμους και οι μόνοι μη Έλληνες είναι οι οικιακές βοηθοί και μερικοί κηπουροί και μπάτλερς. Και κάποιοι πρέσβεις. Σκέψου το...
Η εριστικότητα σχολίων και σχολιαστών επί προσωπικού, το μόνο που προκαλεί είναι πλήξη και μία ελαφρά απογοήτευση, είτε έχει στόχο εμένα, είτε έχει στόχο τρίτους. Πηγή: www.lifo.gr
Συκοφαντίες. Τα ΜΜΕ και τα βοθροκάναλα της διαπλοκής θέλουν να σπιλώσουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και να ρίξουν την κυβέρνηση που αγωνίζεται για τον λαό. Μα, που είναι τόση ώρα ο Πολάκης να τα πει; Εγώ θα τα λέω; Πάρτε τον ένα τηλέφωνο, το κέρατό μου! Και τον Κυρίτση, να βάλει μπρος τα υπόγεια. Ξυπνήστε!
Αποδεικνύεται κάτι προφανές: Οι του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ αδύνατοι στην επικοινωνιακή διαχείριση. Νόμιζαν ότι θα υπήρχαν 5-10 νεκροί, όταν οι συνθήκες έδειχναν ότι θα υπήρχαν 50-100 και κινήθηκαν με ανάλογες δηλώσεις. Είναι μύθος η επικοινωνιακή υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ, μύθος από τότε που έσκιζε ό,τι και αν έλεγαν ο Βαρουφάκης και οι ιδεοληπτικοί που έφυγαν τον Σεπτέμβρη του 2015, επειδή τον ψήφιζαν οι αγανακτισμένοι, οι ψεκασμένοι και οι δεν πληρώνω (μαζί με μια κοινωνία που είχε εθιστεί στην άποψη της δήθεν επιβολής μνημονίων από τους ξένους, "χωρίς λόγο"). Τώρα που το μνημόνιο έληξε, έληξε και το παραμύθι ...