Κρήτη: Έκρηξη σε κάδο ανακύκλωσης - Στο νοσοκομείο ένας υπάλληλος καθαριότητας

Κρήτη: Έκρηξη σε κάδο ανακύκλωσης - Στο νοσοκομείο ένας υπάλληλος καθαριότητας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε άμεσο κίνδυνο τέθηκε η ζωή δυο υπαλλήλων καθαριότητας του Δήμου Σητείας που συνόδευαν ένα απορριμματοφόρο ανακύκλωσης.

Το περιστατικό γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Νίκος Κοζυράκης, που εξήγησε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από φιάλη με άγνωστης ταυτότητας αέριο «επιμελώς καλυμμένη με ανακυκλώσιμα».

«Δυστυχώς εκτός από εκείνους τους συμπολίτες μας που αδιαφορούν για την καθαρότητα του Δήμου, που αφήνουν όπου τους βολεύει τα απορρίμματα τους, που δημιουργούν μικρές χωματερές, που αφήνουν σακούλες απορριμμάτων έξω από τους κάδους αλλά και που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην προσπάθεια που κάνει ο δήμος για σωστή ανακύκλωση, έχουμε και εκείνους τους ασυνείδητους και επικινδύνους για την ασφάλεια, την υγεία ακόμα και για την ζωή των εργαζομένων και των πολιτών», έγραψε ο κ. Κοζυράκης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, κατά την αποκομιδή, να γίνει μικρή έκρηξη συνοδευομένη από αέρια τα οποία εισέπνευσαν οι δυο εργαζόμενοι με συνέπεια να παρουσιάσουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα.

Ο ένας από αυτούς εξακολουθεί να νοσηλεύεται προληπτικά στο νοσοκομείο ενώ ο άλλος επέστρεψε, με λιγότερα προβλήματα, στο σπίτι του.

«Το θέμα της απαράδεκτης και ύποπτα επικίνδυνης συμπεριφοράς ορισμένων δεν είναι υπόθεση μόνο της δημοτικής αρχής. Είναι υπόθεση όλων μας και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Καμία πλέον δικαιολογία, καμία πλέον ανοχή», τόνισε ο αντιδήμαρχος που, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive.gr, προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων.

Με πληροφορίες από Cretalive.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM