Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Στάχτη» 13.000 στρέμματα γύρω από το Μάτι

Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Στάχτη» 13.000 στρέμματα γύρω από το Μάτι Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δεκατρείς χιλιάδες στρέμματα κάηκαν στη φονική πυρκαγιά της Δευτέρας, στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών που ανέλυσε εκ νέου τα δεδομένα δορυφορικής τηλεπισκόπησης.

Τον χάρτη με τα καμένα δημοσίευσε σήμερα το Κέντρο Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών BEYOND του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Λόγω της αδυναμίας λήψης εικόνων υψηλής ανάλυσης χωρίς σύννεφα πάνω από τα καμμένα, χρησιμοποιήθηκε ένας συνδυασμός δορυφορικών δεδομένων χαμηλής, μεσαίας και υψηλής ανάλυσης (από το LANDSAT-7 ETM πριν τη φωτιά και από τα LANDSAT-7 ETM, SENTINEL-3Α και SENTINEL-2 μετά τη φωτιά).

Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Στάχτη» 13.000 στρέμματα γύρω από το Μάτι Facebook Twitter

Όλα τα δορυφορικά δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν αποθηκεύτηκαν στο Κέντρο BEYOND του ΕΑΑ από το Hellenic National Sentinel Data Mirror Site.

Το Κέντρο BEYOND συνεχίζει την χαρτογράφηση με συστήματα Drones / UAV προκειμένου να παρέχει πολύ λεπτομερείς χάρτες αποτίμησης της ζημιάς των κατοικιών και των επιχειρήσεων.

«Στις δύσκολες αυτές μέρες, οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από την ανείπωτη αυτή τραγωδία, και οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεση της πολιτείας συμβάλλοντας κατά το δυνατόν στη διαχείριση της τεράστιας καταστροφής», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που συνοδεύει τα δεδομένα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM