O «Μίνωας» για δεύτερη ημέρα στην Αττική: Περίπου 1.000 κεραυνοί έπεσαν την Κυριακή

O «Μίνωας» για δεύτερη ημέρα στην Αττική: Περίπου 1.000 κεραυνοί έπεσαν την Κυριακή Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείο (EUROKINISSI/ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΚΟΖΙΔΗΣ)
0

Σημαντικά ύψη βροχής προκάλεσε ο Μίνωας στην Αττική και χθες, Κυριακή 17 Ιουνίου, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στα δυτικά προάστια. 

Το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα χάρτες που απεικονίζουν την κατανομή της βροχής από το σύνολο των σταθμών που λειτουργούν στην Αττική αλλά και την κατανομή των κεραυνών που κατέγραψε το σύστημα ΖΕΥΣ, με περίπου 1000 κεραυνούς στην ευρύτερη περιοχή.

O «Μίνωας» για δεύτερη ημέρα στην Αττική: Περίπου 1.000 κεραυνοί έπεσαν την Κυριακή Facebook Twitter
Η κατανομή της βροχής από το σύνολο των σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr που λειτουργούν στην Αττική. (Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής)
O «Μίνωας» για δεύτερη ημέρα στην Αττική: Περίπου 1.000 κεραυνοί έπεσαν την Κυριακή Facebook Twitter
Η κατανομή των κεραυνών που κατέγραψε το σύστημα ΖΕΥΣ, με περίπου 1000 κεραυνούς στην ευρύτερη περιοχή. (Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής)

Η εξέλιξη του «Μίνωα» έως και την Τρίτη 19 Ιουνίου


Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου, με ισχυρότερα φαινόμενα στην Κρήτη.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης. Βελτίωση του καιρού αναμένεται αργά το απόγευμα στην Αττική και προς το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη 19 Ιουνίου από την αρχή της ημέρας βροχές, καταιγίδες και μπουρίνια θα εκδηλώνονται σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και σε παραθαλάσσια τμήματα της βόρειας χώρας, όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Βαθμιαία (κυρίως από το μεσημέρι και μετά) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο νομό και στην πόλη της Θεσσαλονίκη μέχρι και το μεσημέρι.

Στην Αττική και την πόλη της Αθήνας, βροχές και καταιγίδες που ενδέχεται να είναι ισχυρές, αναμένονται τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

O «Μίνωας» για δεύτερη ημέρα στην Αττική: Περίπου 1.000 κεραυνοί έπεσαν την Κυριακή Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM