Σε πάνω από είκοσι πόλεις της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν σήμερα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.

 

Καβάλα, Σέρρες, Πέλλα, Δράμα, Κιλκίς, Λαγκαδά, Πολύκαστρο, Νέα Μουδανιά, Φλώρινα, Έδεσσα, Καστοριά, Κατερίνη, Πτολεμαΐδα, Βέροια, αλλά και Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα, Βόλος και Χαλκίδα ετοιμάζονται από νωρίς το πρωί καθώς έχουν ανακοινωθεί ως τόποι διεξαγωγής συλλαλητηρίων.

 

Oι διοργανωτές της σημερινής κινητοποίησης είναι η «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» και σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως «δεν υπάρχει χώρος για ακραία στοιχεία και συμπεριφορές».

 

Τα συλλαλητήρια στηρίζουν Δήμαρχοι αρκετών μακεδονικών πόλεων και οι μητροπολίτες της Μακεδονίας.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεκάδες λεωφορεία έχουν ναυλωθεί για τη μεταφορά του κόσμου στις συγκεντρώσεις από πόλεις και χωριά.

 

Τζανακόπουλος: Υπηρετούμε την εθνική γραμμή

 

«Αναγνωρίζουμε το ιερό δικαίωμα του οποιουδήποτε να κινητοποιείται, να διαδηλώνει, να εκφράζει την αντίθετή του, την επιφύλαξή του, την απόρριψή του στην κυβερνητική πολιτική ή σε οποιαδήποτε άλλη πολιτική. Αλλά, από εκεί και πέρα, υπάρχει μια εθνική γραμμή, την οποία υπηρετούμε, με τη διαπραγμάτευση που έχουμε κάνει τους τελευταίους τέσσερις μήνες», δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.