ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Με σύνθημα «Παρούσα» και κεντρικό θέμα τη θηλυκότητα το Athens Pride 2018

Με σύνθημα «Παρούσα» και κεντρικό θέμα τη θηλυκότητα το Athens Pride 2018 Facebook Twitter
3

Το σύνθημα «Παρούσα» και κεντρικό θέμα τη θηλυκότητα θα έχει το φετινό Athens Pride που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος. 

Το Pride διοργανώνεται για 14η διαδοχική χρονιά στην Αθήνα και είναι η δεύτερη φορά που η παρέλαση θα διεξαχθεί στην Πλατεία Συντάγματος. Το σύνθημα «Παρούσα» αφορά τη θηλυκότητα όχι ως συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται κάθε μέρα σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας.

Οι δράσεις του Pride Week αρχίζουν από την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τις 8 Ιουνίου. Πρόκειται για 19 διαφορετικές εκδηλώσεις, οι περισσότερες με ελεύθερη συμμετοχή.

Περιλαμβάνουν πλούσιο πρόγραμμα με εκθέσεις, θεατρικά έργα, ταινίες, περφόρμανς, ιστορία, συζητήσεις περί πολιτικής και υγείας, shows, σπορ και πάρτι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

12:00–00:00 – ATHENS PRIDE VILLAGE
12:00–17:00 – ΠΡΩΊΝΕΣ ΔΡΑΣΕΊΣ Face and Body Painting με τα χρώματα ουράνιου τόξου – Rainbow Games
13:00–17:00 – DJ SETS
17:00 – ΧΑΊΡΕΤΊΣΜΟΊ
18:00 – PRE-PARADE PARTY
18:30 – ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
19:00 – ΠΑΡΕΛΑΣΗ
21.00–00.00 – ATHENS PRIDE LIVE SHOW & PARTY

Με σύνθημα «Παρούσα» και κεντρικό θέμα τη θηλυκότητα το Athens Pride 2018 Facebook Twitter

Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα ήταν οι πρέσβεις αρκετών χωρών, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και οι αντιδήμαρχοι Αθηναίων, Νέλλη Παπαχελά και Μαρία Στρατηγάκη.

Ο πρέσβης της Γαλλίας, Κριστόφ Σαντεπί ανέφερε ότι «ελευθερία, ισότητα και αδελφοσύνη είναι το τρίπτυχο της γαλλικής Δημοκρατίας. Αυτές οι τρεις αξίες συνοψίζουν τέλεια τις δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο για την κοινότητα LGBT».

Συνεργάτες των διοργανωτών είναι, επίσης, το 8ο Athens Open Air Film Festival, το Animasyros International Animation Festival + Agora, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η MegArt Gallery, καθώς και η θεατρική συγγραφέας Χριστιάνα Λαμπρινίδη.

Ελλάδα
3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Μπορώ να πω πως μου αρέσει. Το "mosaicism", η πολυχρωμία στο background και το foreground, αλλά και το καθόλα σοβαρό (i will take no shit) ύφος.Ενδιαφέρουσα και η επιλογή του "παρούσα". Πέραν του κάπως προφανούς (δλδ η δήλωση παρουσίας/ύπαρξης), ακριβώς την λέξη "παρούσα" είχαν πάντοτε δυσκολία κάποια άτομα να την εκστομίσουν, είτε λόγω εσωτερικευμένου μισογυνισμού, είτε λόγω αμφισβήτησης της έμφυλης νόρμας, είτε λόγω άγνοιας (ή άρνησης εκμάθησης) του ορθού γραμματικού τύπου για το θηλυκό γένος, είτε λόγω μίας μίξης όλων των παραπάνω...
Να είναι ο καθένας περήφανος για το φύλο που διάλεξε να έχει ή γι' αυτό που του δόθηκε εκ φύσεως έξω από νοοτροπίες αγέλης! Να φωνάξουν "παρούσα" όσες είναι παρούσες. Είτε από επιλογή είτε εκ γενετής. Θα τις σεβαστώ απολύτως, αν και εκείνες σεβαστούν το (μάλλον φθίνον) δικαίωμα κάποιου άλλου να φωνάξει "παρών" (ή και "παρόν"). ΠΑΡΩΝ, λοιπόν !
ολα εχουν γινει λεξεις. υποθετω οι στρουκτουραλιστες θριαμβολογουν η πραγματικοτητα ομως ζει ακαθεκτη περα και αδιαφορωντας για τις λεξεις.