Συλλήψεις μελών του Ρουβίκωνα στην Τήνο - Συγχαρητήρια από Μητσοτάκη

Συλλήψεις μελών του Ρουβίκωνα στην Τήνο - Συγχαρητήρια από Μητσοτάκη Facebook Twitter
2

Οκτώ μέλη του Ρουβίκωνα συνελήφθησαν από τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές της Τήνου, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Σιώτος.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν έφοδο στο δημαρχείο της Τήνου, όπου πέταξαν φέιγ βολάν κατά της δημοτικής αρχής και αποχώρησαν.

Οι συλλήψεις έγιναν την ώρα που οι κατηγορούμενοι προσπαθούσαν να μπουν στο πλοίο της γραμμής για να αναχωρήσουν από το νησί.

Μαζί με τους 8 προσήχθησαν και άλλα δύο άτομα, τα οποία όμως δεν αναγνωρίστηκαν από τις δημοτικές αρχές του νησιού και αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν την Παρασκευή στον Εισαγγελέα της Σύρου.

Με κείμενό τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου γράφουν με νόημα ότι «αν ξαναχρειαστεί μπορούν να πάρουν και πάλι το πλοίο για να πάνε στην Τήνο».

Συγχαρητήρια από Μητσοτάκη

Την απόφαση του δήμαρχου Τήνου Γιάννη Σιώτου να μηνύσει τους αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα χαιρέτισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή του δημάρχου έφερε συλλήψεις λόγω πολιτικής βούλησης.

«Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Γ. Σιώτο και στους αστυνομικούς της Τήνου. Οι ''ακτιβιστές'' του Ρουβίκωνα θα δικαστούν στη Σύρο μετά από μήνυση του Δημάρχου για την εισβολή τους στο Δημαρχείο του. Κε Βούτση, κ. υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είδατε πόσο εύκολο είναι, όταν υπάρχει πολιτική βούληση;» αναφέρει χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Θα υποδεχόμαστε φίλους, τουρίστες, αλλά όχι εισβολείς, η τρομοκρατία δεν θα περάσει... Πιστέψανε ότι θα φοβηθούμε, θα τρομοκρατηθούμε αλλά η τρομοκρατία δεν θα περάσει» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Σιώτος, χαρακτηρίζοντας την εισβολή στο δημαρχιακό μέγαρο ως πρωτοφανές γεγονός για τα τηνιακά δεδομένα.

Επίθεση και σε βρετανική ΜΚΟ στην Αθήνα

Περίπου δέκα μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν παρέμβαση το πρωί στα γραφεία της βρετανικής ΜΚΟ Oxfam, που βρίσκονται στην οδό Πατησίων, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, προκάλεσαν ζημιές σε υπολογιστές, πέταξαν μπογιές στους τοίχους, έριξαν φέιγ βολάν και στη συνέχεια έφυγαν. Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

Ο «Ρουβίκωνας» σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «τον τελευταίο καιρό η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί από ένα σκάνδαλο παιδεραστίας στο οποίο εμπλέκονται δεκάδες μέλη της Οxfam».

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM