Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταφορών θα πραγματοποιήσουν σήμερα, 5 Απριλίου στις 14:00 το μεσημέρι, οι οδηγοί και συνεργάτες της Uber, όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Επαγγελματιών Εκμίσθωσης με Οδηγό.

 

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Σωματείου, κ. Σκευοφύλακα Καβουκλή, με τον οποίο επικοινώνησε το LIFO.gr λίγο πριν την εκκίνηση της πορείας των οδηγών στην Αχαρνών, στη συγκέντρωση συμμετέχουν περίπου 300 αυτοκίνητα και 2.000 οδηγοί της Uber. 

  

Οι οδηγοί συγκεντρώθηκαν στις  13:00 στην Αχαρνών, όπου θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών.

 

Οι οδηγοί είναι οργισμένοι με το λεγόμενο «ειδεχθές» νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και ζητούν συνάντηση για να συζητήσουν με τον υπουργό κ. Σπίρτζη, το ενδεχόμενο αναστολής του νομοσχεδίου, το οποίο όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καβουκλής θα «αφήσει στο δρόμο 2.000 ανθρώπους».

 

Νωρίτερα η εταιρεία Uber γνωστοποίησε την αναστολή της μίας εκ των δύο υπηρεσιών που παρέχει στην ελληνική αγορά, της UberX, με ανάρτηση στον διαδικτυακό της ιστότοπο.

 

Ως αιτία αναστολής της υπηρεσίας UberX, η εταιρεία επικαλείται την πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του κλάδου στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι θα επανεξετάσει τη θέση της υπό το φως των νέων δεδομένων.

 

Πάντως ο Σπίρτζης έδειξε τις διαθέσεις του ήδη και πριν από λίγο είπε «Για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα θα πρέπει να έχει έδρα στην Ελλάδα, έστω ένα γραφείο. Να φορολογείται στην Ελλάδα, η Uber δεν έχει τίποτα. Από πού να φύγει;».

 

«Όποιοι θέλουν να δραστηριοποιούνται στη χώρα τηρώντας την κείμενη νομοθεσία και να πληρώνουν φόρους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», συμπλήρωσε ο κ. Σπίρτζης.

 

Απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν ότι έκανε τα πάντα για να διώξει την Uber o υπουργός Υποδομών ανέφερε ότι «δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Και τους ευχήθηκε Καλό Πάσχα και σε αυτούς και στην Uber».

 

 

«Πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο» αναφέρει η Uber, προσθέτοντας ότι η αναστολή της υπηρεσίας UberX θα ισχύσει έως ότου βρεθεί μία λύση, σύμφωνα με το Reuters.