Την απόγνωση της για την κράτηση του παιδιού της στις τουρκικές φυλακές, εξέφρασε η μητέρα του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη, στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Φώτη Κουβέλη.

 

«Αν ήταν δικό σας παιδί τι θα κάνατε;» τον ρώτησε χαρακτηριστικά, σε συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός με τους γονείς των κρατουμένων, στη λέσχη αξιωματικών της Ορεστιάδας.

 

Ο κ. Κουβέλης δεν απάντησε σε αυτό, έχοντας διαβεβαιώσει, λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, πως η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την απελευθέρωση και την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

 

 

 

«Αντιλαμβάνομαι ότι πονάτε, όλοι πονάμε», είπε στην μητέρα του λοχία ο Φώτης Κουβέλης, υπογραμμίζοντας πως η προσπάθεια της Ελλάδας είναι «συστηματική και επίμονη».

 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, που συναντήθηκε με τις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και τον αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, η ελληνική πλευρά αναμένει την γρήγορη επιστροφή των δύο Ελλήνων.

 

Οι συγγενείς τους προετοιμάζουν για μακροχρόνια κράτηση

 

Μιλώντας, νωρίτερα, στον ΑΝΤ1 ο θείος του Δημήτρη Κούκλατζη είπε ότι οι συγγενείς των δύο στρατιωτικών τους προετοιμάζουν για το ενδεχόμενο μακροχρόνιας κράτησης.

 

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι, για πρώτη φορά από την ημέρα της σύλληψής τους, οι δύο στρατιωτικοί αγκάλιασαν, τη Δευτέρα, τους γονείς τους χωρίς το διαχωριστικό τζάμι που προβλέπουν οι κανονισμοί.

 

Όπως είπε, τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχουν εκφράσει κάποιο παράπονο για τις συνθήκες κράτησης.

 

Μάλιστα οι φύλακες επέτρεψαν στους γονείς να δώσουν στους στρατιωτικούς και κάποια βιβλία για να περνούν τον χρόνο τους.