Αποκάλυψη για διαπραγματεύσεις μιας ολόκληρης ώρας πριν τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών

Αποκάλυψη για διαπραγματεύσεις μιας ολόκληρης ώρας πριν τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών Facebook Twitter
2

Διαπραγμάτευση τουλάχιστον μιας ώρας μεταξύ, προηγήθηκε της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν απόψε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται ο ΑΝΤ1, όταν η ελληνική περίπολος ακινητοποιήθηκε από ομάδα Τούρκων, ο Έλληνας ανθυπολοχαγός κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο τον Τούρκο Ταξίαρχο της περιοχής του εξηγώντας του τι είχε συμβεί.

Η συνομιλία τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κράτησε πάνω από δέκα λεπτά.

Στη συνέχεια, ο Τούρκος Ταξίαρχος κάλεσε τον Τούρκο επικεφαλής της ομάδας που είχε εντοπίσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ζητώντας του να τους αφήσει ελεύθερους και να επιστρέψει με τους υπόλοιπους στην υπηρεσία του.

Πρόκειται για μία πάγια τακτική που έως τώρα ακολουθούσαν και η ελληνική και η τουρκική πλευρά σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η απάντηση που εισέπραξε ο Ταξίαρχος, μετά από μακρά συζήτηση, ήταν ότι δεν μπορούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς το θέμα είχε ήδη ανατεθεί στην τουρκική Στρατο-χωροφυλακή.

Από την πλευρά του, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μανούσος Παραγιουδάκης, υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι αποκλείεται οι δύο Έλληνες να πέρασαν κατά 253 μέτρα τη συνοριακή γραμμή.

«Ήταν στημένο το θέμα. Ποτέ μια αντίστοιχη περίπολος δε θα μπορούσε να συλλάβει τη δική μας περίπολο. Τα παιδιά αυτά ήταν και κατάλληλα προετοιμασμένα, είχαν οπλισμό, σφαίρες. Μια αντιστοιχία υπάρχει και απέναντι. Δεν μπορούσαν λοιπόν δύο Τούρκοι στρατιωτικοί να συλλάβουν τους δικούς μας σε καμία περίπτωση. Πολύ περισσότερο αυτό που ακούστηκε και διέρρευσε ότι τους συνέλαβαν στο δικό μας έδαφος. Αυτό αποκλείεται», δήλωνε νωρίτερα, στον ΣΚΑΪ, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ενταξει συμβαινουν αυτα καλο ειναι να μην το παμε με τη μια στα ακρα, οπως θελουν μερικα Μεσα του ακροδεξιου ή λαικιστικου χωρου, που μιλανε για πολεμο. Το θεμα μπορει να λυθει ευκολα διπλωματικα
Συνομωσια κουκουλωμα κ εξαπάτηση η κυβερνηση της αριστερας;;; ποτε. Αν είχαν την εξουσια που θέλει η κ Μπαζιανα τωρα θα ειχε συλληφθει ο δημοσιογραφος για αυτές τις συκοφαντιες. Η εστω ο πολακης η οι ρουβικωνες θα είχαν στειλει τους "ακτιβιστες" τους.