Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας αποφάσισε διαγραφή χρέους 340.529 ευρώ σε δανειολήπτρια

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας αποφάσισε διαγραφή χρέους 340.529 ευρώ σε δανειολήπτρια Facebook Twitter
Η γυναίκα είχε κάποτε μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ, το οποίο όμως έπεσε στα 300 ευρώ και μετά από έφεση του δικηγόρου της, αποφασίστηκε «κούρεμα» τους χρέους της. (Φωτογραφία αρχείου, EUROKINISSI/ Τατιάνα Μπόλαρη)
0

Τη διαγραφή χρέους οφειλής 340.529,87 ευρώ σε δανειολήπτρια, η οποία είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κουτρούλη, τον δικηγόρο που χειρίστηκε την υπόθεση, η γυναίκα είχε κάποτε μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ, το οποίο όμως έπεσε στα 300 ευρώ. 

«Είχε δάνεια σε διάφορα πιστωτικά ιδρύματα. Στεγαστικά, καταναλωτικά και κάρτες, τα οποία με τις προσαυξήσεις είχαν φτάσει 376 χιλιάδες ευρώ. Η γυναίκα, που κάποτε είχε μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ κατάφερνε και με τη συνδρομή του πρώην συζύγου της να ξεπληρώνει τα δάνειά της. Τώρα, όμως, το μηνιαίο της εισόδημα έπεσε στα 300 ευρώ. Έτσι, το δικαστήριο αποφάσισε να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της και την υποχρεώνει να πληρώνει 150 ευρώ το μήνα για τα επόμενα 20 χρόνια. Έτσι θα σώσει το σπίτι της», δήλωσε ο Κ. Κουτρούλης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δανειολήπτρια καλείται πλέον να ξεπληρώσει προς τις τράπεζες 35.739,98 ευρώ από το σύνολο των δανείων που είχε λάβει. Το εντυπωσιακό αυτό «κούρεμα» χρέους έγινε, έπειτα από έφεση που κατέθεσε ο δικηγόρος της.

«Αρχικώς το Ειρηνοδικείο είχε απορρίψει την αίτηση υπαγωγής της πελάτισσάς μου στο νόμο Κατσέλη, με το αιτιολογικό ότι είναι έμπορος -κάτι που δεν ισχύει, διότι είναι ασφαλιστικός σύμβουλος. Η υπόθεσή της εξετάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, το οποίο πριν από λίγες ημέρες εξέδωσε αυτή την απόφαση, η οποία τη δικαιώνει απόλυτα» είπε ο Κωνσταντίνος Κουτρούλης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ