Απεργία την Πρωτομαγιά

Καθηγητής του ΕΚΠΑ καταγγέλλει σεξουαλική επίθεση σε βάρος φοιτητριών μέσα στην πανεπιστημιούπολη

Καθηγητής του ΕΚΠΑ καταγγέλλει σεξουαλική επίθεση σε βάρος φοιτητριών μέσα στην πανεπιστημιούπολη Facebook Twitter
0

Στο έλεος της εγκληματικότητας φαίνεται πως βρίσκεται η Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου καθώς οι καταγγελίες για ληστείες, επιθέσεις και εμπόριο ναρκωτικών διαδέχονται η μία την άλλη.

Χθες, Δευτέρα, συνελήφθησαν δύο άντρες, ηλικίας 34 και 36 ετών, στην περιοχή του Ζωγράφου κατηγορούμενοι για ληστείες σε βάρος πεζών μέσα στην Πανεπιστημιούπολη.

Σήμερα, ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Μάνος Στεφανίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 έδωσε και νέες προεκτάσεις στα περιστατικά εγκληματικότητας μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι από το ιατρείο της φοιτητικής λέσχης της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου του καταγγέλθηκε η σεξουαλική επίθεση σε βάρος δύο φοιτητριών από οδηγό ταξί εντός του χώρου ασύλου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Στεφανίδης, η μία κοπέλα κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές, ενώ μετά από εξέτασή της, βρέθηκε επάνω της γενετικό υλικό . Η άλλη κοπέλα δεν θέλησε να ενημερώσει την αστυνομία.

Ο κ. Στεφανίδης, ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει πέσει και ο ίδιος θύμα ληστειών, επιθέσεων και προπηλακισμών, ανέφερε ακόμη ότι αντίστοιχα περιστατικά σημειώνονται εξακολουθητικά κατά φοιτητών, διδασκόντων, αλλά ακόμη και κατά φυλάκων της Πανεπιστημιούπολης.

Επεσήμανε, δε, απευθυνόμενος προς την πρυτανεία του ΕΚΠΑ, ότι, «...η συγκάλυψη των αλλεπάλληλων κρουσμάτων βίας εξισούται με συνενοχή όλων ημών των εχόντων την ηθική αλλά και τη νομική ευθύνη».

Πηγή: ΑΝΤ1

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ