Η ΔΕΗ είναι η αιτία της μεγάλης πυρκαγιάς στον Κάλαμο- Τι λέει το πόρισμα της Πυροσβεστικής

Η ΔΕΗ είναι η αιτία της μεγάλης πυρκαγιάς στον Κάλαμο- Τι λέει το πόρισμα της Πυροσβεστικής Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
2

Η τεράστια πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Κάλαμο Αττικής και έφτασε μέχρι το Καπανδρίτι, καίγοντας 25.000 στρέμματα, ξεκίνησε από πυλώνες της ΔΕΗ, αναφέρει το πόρισμα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στο πόρισμα ορίζεται ως χώρος έναρξης της πυρκαγιάς περιοχή με δέντρα στον οικισμό του Καλάμου, κοντά στον κεντρικό δρόμο Καπανδριτίου - Αγίων Αποστόλων, που αποδίδεται με σχετική βεβαιότητα στους τοπικούς πυλώνες της ΔΕΗ.

Στον φάκελο περιλαμβάνονται και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αλλά και έγγραφα για τη συντήρηση του δικτύου όπως και τις αλλαγές της τάσης του ρεύματος που ζητήθηκαν από τη ΔΕΗ.

Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη του πρώην ανώτατου αξιωματικού της Πυροσβεστικής Αδριανού Γκουρμπάτση, το ποσοστό των πυρκαγιών που οφείλονται στο δίκτυο της ΔΕΗ είναι της τάξης του 2%-3%. Όμως θεωρείται ότι στην πράξη ίσως είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, αφού για το 40% των δασικών πυρκαγιών δεν προσδιορίζεται το αίτιο.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM