Αντιδράσεις και πανό κατά της Δούρου για τις πλημμύρες - Σφοδρή κόντρα Περιφέρειας και Μητσοτάκη

Αντιδράσεις και πανό κατά της Δούρου για τις πλημμύρες - Σφοδρή κόντρα Περιφέρειας και Μητσοτάκη Facebook Twitter
SOOC
0

Σκληραίνει η αντιπαράθεση μεταξύ της Ρένας Δούρου και του προέδρου της ΝΔ αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με τις ευθύνες για τις καταστροφές στη Δυτική Αττική. Την ίδια ώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο επικράτησε ένταση με φωνές και πανό κατά της κυρίας Δούρου.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ασχοληθεί με την κυρία Δούρου. Η περίπτωσή της, άλλωστε, θα εξεταστεί από την Δικαιοσύνη στην οποία η ίδια προσέφυγε για να διερευνηθούν οι ευθύνες της», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στην έντονη επίθεση από την περιφερειάρχη.

Η κυρία Δούρου είχε απαντήσει νωρίτερα με σκληρές εκφράσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Ντόρα Μπακογιάννη για δηλώσεις τους σχετικά με τις ευθύνες για την τραγωδία που έπληξε τη Δυτική Αττική.

Είκοσι νεκροί, δύο αγνοούμενοι και καμία παραίτηση» είχε τονίσει από την Βουλή ο κ. Μητσοτάκης.

«Αποτελεί ύβρη, στη μνήμη των θυμάτων της τελευταίας τραγωδίας, οι άνθρωποι αυτοί, που έχουν κάνει την πολιτική καριέρα ζωής, να παριστάνουν σήμερα τους κήνσορες...», απάντησε σε μακροσκελή δήλωσή της η περιφερειάρχης.

Χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη ως «ενορχηστρωτή της εκστρατείας συγκεκριμένων μέσων, ηλεκτρονικών και τηλεοπτικών, ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που με περίτεχνη κοπτοραπτική, εφαρμόζουν λογική μονταζιέρας, απαιτώντας πάση θυσία εξιλαστήρια θύματα και στοχοποιώντας με ανερυθρίαστα». Για την κυρία Μπακογιάννη, που δήλωσε ότι ο προκάτοχός της στην Περιφέρεια, παρέδωσε «πλήρη εγκεκριμένη μελέτη» που «θα προφύλασσε την περιοχή», ενώ η σημερινή διοίκηση επέδειξε ολιγωρία, η κυρία Δούρου τονίζει ότι «διαστρεβλώνει συνειδητά την πραγματικότητα» ενώ παραθέτει συγκριτικά στοιχεία για τα προωθούμενα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

«Χάος» στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής- Πανό κατά της Δούρου 

Ένταση επικράτησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εισέβαλαν μέλη του ΠΑΜΕ.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ φώναζαν συνθήματα, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί.

Να σημειώσουμε, πως τα συνδικάτα της Αττικής είχαν προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, διεκδικώντας άμεσα μέτρα για την ανακούφιση και προστασία των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Δυτική Αττική.

 Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην περιφερειάρχη, με αφορμή την επιστολή της Ρένας Δούρου προς τους δημάρχους της Αττικής με την οποία τους καλούσε να αναλογιστούν -και αυτοί- τις ευθύνες τους για την καταστροφή στη Δυτική Αττική.

Η επιστολή αυτή «θα μπορούσε να είναι το απολογητικό υπόμνημα της στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ίδιου της του εαυτού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

 

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM