«Θα χυθεί αίμα!» - Η Κρυπτεία επιμένει για την επίθεση στον Αμίρ και απειλεί με βία τους Μουσουλμάνους

«Θα χυθεί αίμα!» - Η Κρυπτεία επιμένει για την επίθεση στον Αμίρ και απειλεί με βία τους Μουσουλμάνους Facebook Twitter
10

Μέλος της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Εθνική Αντιστασιακή Οργάνωση Κρυπτεία» τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και ανέφερε πως ένας «συναγωνιστής» της οργάνωσης πήρε μέρος στην επίθεση που έγινε στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα, προειδοποίησε πως θα ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις κατά μουσουλμάνουν, λέγοντας πως «θα χυθεί αίμα!».

Απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα σχετικά με το εάν η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του μικρού Αφγανού αλλά δεν δίστασε να πει πως ακόμα και μια από τις πέτρες σκότωνε τον 11χρονο, θα ήταν απλά «ένα μήνυμα».

«Θα ακολουθήσει σειρά από επιθέσεις σε μουσουλμανικούς στόχους. Ανάμεσα μας είναι στρατιωτικοί και πρώην στρατιωτικοί αλλά πάνω απ' όλα Έλληνες οικογενειάρχες και χριστιανοί. Θα ακούσετε ξανά από εμάς. Η επίθεση στον Αμίρ ήταν μόνο η αρχή», δήλωσε. Σε ερώτηση αν είναι νεοναζί, το μέλος της ομάδας «Κρυπτεία» το αρνήθηκε, προσθέτοντας μάλιστα πως «αυτά έκανε ο Κολοκοτρώνης στους αλλόθρησκους».

Αναφορικά με το εάν εντάσσονται σε κάποιο κόμμα απάντησε «δεν ανήκουμε πουθενά. Είμαστε αυτόνομη οργάνωση.

Χθες υπήρξε επίσης ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με άλλο τηλεφώνημα σε ιστοσελίδα που ανέφερε  πως «θα πολεμήσουμε μέχρι να φύγει και ο τελευταίος λαθρομετανάστης, θα χρησιμοποιήσουμε βία, αλύπητα».

Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας

Σημειώνεται ότι ομάδα που επικαλείτο το ίδιο όνομα, Κρυπτείας, είχε τηλεφωνήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου προειοδοποιώντας για τοποθέτηση βόμβας. Η απειλή είχε γίνει με αφορμή το συνέδριο «Αμφισβητούμενοι συνοριακοί τόποι: Διεθνικές Γεωγραφίες απέναντι στην Ευρώπη Φρούριο».

Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ