Μήνυση κατά του Βασίλη Τσιάρτα κατέθεσε το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

Μήνυση κατά του Βασίλη Τσιάρτα κατέθεσε το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών Facebook Twitter
1

Μήνυση κατά του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα, ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο με τις τρανσφοβικές αναρτήσεις του στο Facebook, κατέθεσε το Σάββατο το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, δια της προέδρου του Μαρίνας Γαλανού.


Όπως επισημαίνει η κ. Γαλανού, η μήνυση κατατέθηκε «με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο αλλά και άλλες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα κατά του Βασίλη Τσιάρτα, αλλά και κατά όλων όσων είχαν απειλήσει την σωματική ακεραιότητα ή την ζωή μου και με είχαν καθυβρίσει με χυδαίο τρόπο. Όλοι αυτοί θα απολογηθούν στην Δικαιοσύνη όπως τους αξίζει».

Σε νέα της ανάρτηση σήμερα, η Μαρίνα Γαλανού προσθέτει πως «τα χυδαία υβριστικά - απειλητικά μηνύματα συνεχίζονται. Αυτά θα προστεθούν στην μήνυση που ήδη έχει γίνει».


Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Τσιάρτας, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, πως: «Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν. ΥΓ.: Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους, να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα».

Επισημαίνεται ότι μετά την πρώτη απαράδεκτη ανάρτηση και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο ποδοσφαιριστής είχε επανέλθει με νέα δήλωση.

Ακολουθεί η δεύτερη ανάρτησή του (διατηρείται η ορθογραφία): «Σχετικά με κάποιους που μου στέλνουν μηνύματα στο inbox μου χωρίς να είναι φίλοι μου κ μου λένε τι πρόβλημα εχω με τους gay κ τα ομόφυλα ζευγάρια εχω να τους πω το εξής: Ο καθένας μπορεί να εχει τις προτιμήσεις του είτε άντρας είτε γυναίκα κ το σέβομαι απόλυτα. Για μένα ομως ζευγάρι είναι μόνο ένας άντρας κ μια γυναίκα , οι υπόλοιποι είναι ΑΠΛΑ ΜΑΖΙ. Όσους γάμους όσες παρελάσεις κ οτιδήποτε αλλο κάνουν δε πρόκειται να το δεχθώ ως φυσιολογικό. Με ξεπερνάει βέβαια το οτι θέλουν να εχουν κ παιδιά οπως επισης κ το να βγαίνουν δημόσια να το επιδυκνείουν. Στο σπίτι του ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι θέλει. Κ αυτα τα οτι όποιος δε συμφωνεί ειναι ρατσιστής κ διάφορες τέτοιες αηδίες να πάνε να τα πούνε αλλού. Υπάρχει πέρα απ´την αισθητική του καθε ανθρώπου κ η αξιοπρέπεια. Ο θεός έπλασε τον Αδάμ κ την Εύα. Τα υπόλοιπα κατασκευάστηκαν για κατανάλωση».

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τα σχόλια από πάρα πολλούς χρήστες του facebook, για την παρούσα είδηση, είναι τρομερά προσβλητικά απέναντι στους διεμφυλικούς. Κάθε φορά που διαβάζω σχόλια τύπου "ναι αλλά ο Τσιάρτας είναι άντρας, το άλλο τι είναι" νιώθω να χάνεται ένα κομμάτι ανθρωπιάς και νιώθω να αηδιάζω πάρα, πάρα, πάρα πολύ. Είναι άνθρωποι, συνάνθρωποί μας, που παλεύουν να φτιάξουν τη ζωή τους με νομική αναγνώριση και διεκδικώντας κοινωνική αποδοχή. Λυπάμαι που το στερεότυπο του νεοελληναρά "μπυροκοιλιά-ρέψιμο-εκκλησία όποτε μας συμφέρει-δημόσιο όπως μας συμφέρει-πληρώνουμε ό,τι μας αρέσει-γλείφουμε εκεί που άλλοι κατουράνε-πλακώνουμε το παιδί στο ξύλο άμα κάνει ζημιά-η γυναίκα και παρθένα και π*****α" επιβεβαιώνεται. Είναι μαζικό, είναι σαρωτικό και είναι μια ατέλειωτη αηδία. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε ποτέ να ξεφύγουμε από αυτό.