Ένοχος κρίθηκε ο Στεφανάκης για την δολοφονία της Φαίης Μπλάχα - Καταδικάστηκε και η αδελφή της

Ένοχος κρίθηκε ο Στεφανάκης για την δολοφονία της Φαίης Μπλάχα - Καταδικάστηκε και η αδελφή της Facebook Twitter
0

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας τον Βαγγέλη Στεφανάκη για τη δολοφονία της 23χρόνης φίλης του Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη.

Όσον αφορά στις ποινές, ο Στεφανάκης καταδικάστηκε σε 20χρονια και του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό που «έσπασε» τα ισόβια, ενώ η αδερφή του θύματος καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκιση.

Το δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα τον 29χρόνο κατηγορούμενο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο όπως και πρωτοδίκως. Οι δικαστές έκριναν ένοχη και την αδελφή του θύματος Μαριαλένα Μπλάχα, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας το μεσημέρι της Δευτέρας πρότεινε να κριθεί ένοχος ο Στεφανάκης καθώς δεν βρήκε κανένα ελαφρυντικό. «Τα χτυπήματα ήταν επαγγελματικά το θύμα ήταν στο έλεoς του» είπε κατά την αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός είχε προτείνει και την ενοχή της αδελφής του θύματος Μαριαλένας Μπλάχα, η οποία διατηρούσε παράλληλη σχέση με τον κατηγορούμενο για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

Σύμφωνα ωστόσο με το newsit, ο δικηγόρος του 29χρονου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ζήτησε να αναγνωρίσει το δικαστήριο στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του πρότερου εντίμου βίου και να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του μεταφέροντας τη Φαίη στο νοσοκομείο.

«Την πήγε στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό. Την πήγε στο νοσοκομείο για να ζήσει. Στη ζωή μου δε θα έχω δει ξανά τόσο εσφαλμένη απόφαση εάν δεν αναγνωρίσετε το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Δε σας φτάνει να του βάλετε 20 χρόνια κάθειρξη; Πως θα απορρίψετε αυτό; Τι θα πείτε; Πως θα το αξιολογήσετε;» ανέφερε ο δικηγόρος του 29χρόνου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM