Ριζικές αλλαγές στο νέο ΚΟΚ με 50% μικρότερα πρόστιμα και σύνδεση με το εισόδημα

Ριζικές αλλαγές στο νέο ΚΟΚ με 50% μικρότερα πρόστιμα και σύνδεση με το εισόδημα Facebook Twitter
8

Πρόστιμα μειωμένα κατά 50% για ορισμένες, θεωρούμενες μη επικίνδυνες παραβάσεις, και πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα του παραβάτη αλλά και κοινωνική εργασία για τους παραβάτες προβλέπει ο νέος ΚΟΚ που βρίσκεται υπό συζήτηση.

Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο του Έθνους, στα ύψη θα παραμείνουν τα πρόστιμα για την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, του STOP, για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή για την υπερβολική ταχύτητα, όμως αν τελικά περάσει το κριτήριο του εισοδήματος, τα πρόστιμα θα διαμορφωθούν ανάλογα με το ύψος του, άρα για τους πιο φτωχούς θα είναι μειωμένα.


Ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης επιμένει πως το σύστημα αυτό εφαρμόζεται στις ΗΠΑ με επιτυχία και πως «άλλο να πληρώνει 100 ευρώ πρόστιμο κάποιος με εισόδημα 10.000 ευρώ και άλλο με 50.000 ευρώ».

Προβλέπεται επίσης η κοινωνική εργασία για τους παραβάτες ενώ σύμφωνα με τον υπουργό, αν δεν υπάρξει ευρεία συναίνεση δεν θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα.

Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM