Παράθυρο για χορήγηση χρηματοδότησης-γέφυρας ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας άφησε χθες ο Έβαλντ Νοβότνι, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σύμφωνα με το Reuters ο κος Νοβότνι φέρεται να προτείνει ένα τέτοιο σενάριο προς εξέταση μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.


Μιλώντας στην αυστριακή δημόσια τηλεόραση ÖRF, ο Νοβότνι είπε πως "το εάν αυτό είναι εφικτό είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί". Τόνισε επίσης πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν κινείται προς το συμφέρον των Ελλήνων, ενώ τέλος, κατέστησε σαφές ότι το δημοψήφισμα δεν συνέβαλε στη διευκόλυνση της διαπραγμάτευσης.


Η ΕΚΤ δεν θα είναι σε θέση να χορηγήσει άλλη ρευστότητα στην Ελλάδα εάν κηρύξει αθέτηση πληρωμών του κρατικού της χρέους, επισήμανε ακόμη ο επικεφαλής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Αυστρίας.


Το ΔΣ της ΕΚΤ και ο πρόεδρος Μάριο Ντράγκι αποφάσισαν νωρίτερα να διατηρήσουν αμετάβλητο το ποσό που χορηγείται μέσω του ELA στις ελληνικές τράπεζες, αφήνοντας λίγα ή καθόλου περιθώρια ελιγμών στην Αθήνα, υπενθυμίζει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

 

Την πρόταση Νοβότνι συμμερίζεται και μοιράζεται μέσω tweet και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πριν από λίγο έγραψε στο Twitter:

 

 

Δείτε αναλυτικά όλες τις ειδήσεις και τις εξελίξεις ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr