Νοβότνι: Πιθανή χρηματοδότηση-γέφυρα από την ΕΚΤ μέχρι να γίνει συμφωνία

Νοβότνι: Πιθανή χρηματοδότηση-γέφυρα από την ΕΚΤ μέχρι να γίνει συμφωνία Facebook Twitter
0

Παράθυρο για χορήγηση χρηματοδότησης-γέφυρας ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας άφησε χθες ο Έβαλντ Νοβότνι, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σύμφωνα με το Reuters ο κος Νοβότνι φέρεται να προτείνει ένα τέτοιο σενάριο προς εξέταση μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.


Μιλώντας στην αυστριακή δημόσια τηλεόραση ÖRF, ο Νοβότνι είπε πως "το εάν αυτό είναι εφικτό είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί". Τόνισε επίσης πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν κινείται προς το συμφέρον των Ελλήνων, ενώ τέλος, κατέστησε σαφές ότι το δημοψήφισμα δεν συνέβαλε στη διευκόλυνση της διαπραγμάτευσης.


Η ΕΚΤ δεν θα είναι σε θέση να χορηγήσει άλλη ρευστότητα στην Ελλάδα εάν κηρύξει αθέτηση πληρωμών του κρατικού της χρέους, επισήμανε ακόμη ο επικεφαλής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Αυστρίας.


Το ΔΣ της ΕΚΤ και ο πρόεδρος Μάριο Ντράγκι αποφάσισαν νωρίτερα να διατηρήσουν αμετάβλητο το ποσό που χορηγείται μέσω του ELA στις ελληνικές τράπεζες, αφήνοντας λίγα ή καθόλου περιθώρια ελιγμών στην Αθήνα, υπενθυμίζει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Την πρόταση Νοβότνι συμμερίζεται και μοιράζεται μέσω tweet και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πριν από λίγο έγραψε στο Twitter:

Δείτε αναλυτικά όλες τις ειδήσεις και τις εξελίξεις ΕΔΩ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM