Σεντένο: Είναι η τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα

Σεντένο: Είναι η τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα Facebook Twitter
0

«Αυτή είναι η τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα», τόνισε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας, Μάριο Σεντένο, προσερχόμενος στη σημερινή συνάντηση. 

«Θα ακούσουμε από την Κομισιόν για την επιτήρηση μετά το πρόγραμμα, που ανακοινώθηκε χθες από την Κομισιόν», πρόσθεσε. 

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, επιβεβαίωσε πως στη συνεδρίαση θα εξηγήσει το πλαίσιο της ενισχυμένης επιτήρησης για την Ελλάδα.

«Πρέπει να πω άλλη μια φορά πως δεν πρόκειται για τέταρτο πρόγραμμα», τόνισε ο Μοσκοβισί. 

«Δεν ζητούμε κανένα επιπλέον μέτρο, καμιά επιπλέον προσπάθεια, αλλά θέλουμε να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στον δρόμο της για να κάνουμε αυτή την έξοδο αληθινή επιτυχία και να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές με αξιοπιστία και δύναμη. Είμαστε στον δρόμο της επιτυχίας, η 20η Αυγούστου θα είναι πολύ σημαντική», συμπλήρωσε. 

«Είναι η ίδια επιτήρηση», εξήγησε, «που ασκούμε σε κάθε χώρα που βγαίνει από πρόγραμμα, με αποχρώσεις καθώς η χώρα γνώρισε προφανώς μια κρίση που ήταν πιο μακρά, πιο δύσκολη, διότι το επίπεδο του χρέους της παραμένει πολύ υψηλό, όμως το θέμα είναι να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στην οδό της επιτυχίας της».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι η Ελλάδα «πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει αξιόπιστες δημοσιονομικές πολιτικές, αλλά πρέπει τώρα να πετάξει με τα δικά της φτερά, να περπατήσει με τα δικά της πόδια και έγκειται στους Έλληνες να καθορίσουν την αναπτυξιακή πολιτική τους την οποία επιθυμούν για τον λαό τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM