Απεργία την Πρωτομαγιά

ΑΑΔΕ: Με υποβολή τροποποιητικής θα λυθεί το «αλαλούμ» με τις αποδοχές των συνταξιούχων

ΑΑΔΕ: Με υποβολή τροποποιητικής θα λυθεί το «αλαλούμ» με τις αποδοχές των συνταξιούχων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε υποβολή τροποποιητικής δήλωσης με βάση τις νεότερες διορθωμένες βεβαιώσεις αποδοχών θα πρέπει τελικά να προβούν οι συνταξιούχοι των οποίων οι αποδοχές στις φορολογικές δηλώσεις τους είχαν προσυμπληρωθεί με λανθασμένα στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Οι νεότερες διορθωμένες αποδοχές θα αποσταλούν στους υπόχρεους έως το τέλος της εβδομάδος.

Αυτά διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Με αφορμή πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με το θέμα των συνταξιούχων, οι αποδοχές των οποίων είχαν προσυμπληρωθεί στις δηλώσεις με μη ορθά στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, διευκρινίζονται τα εξής:

Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ στελεχών της Α.Α.Δ.Ε. και του Ε.Φ.Κ.Α. για το ζήτημα αυτό. Από σήμερα το πρωί είναι διαθέσιμη η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων.

Δεν απαιτείται η προσέλευση των φορολογουμένων στις ΔΟΥ.

Για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, που υπέβαλαν δήλωση με βάση τα μη ορθά στοιχεία, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα αποσταλεί μήνυμα στη θυρίδα μηνυμάτων Taxisnet ότι έχει σταλεί από το ΓΛΚ νεότερη βεβαίωση αποδοχών και συντάξεων, προκειμένου να προβούν σε υποβολή τροποποιητικής δήλωσης.

Οι υπόχρεοι σε υποβολή τροποποιητικής δήλωσης θα δουν στη σχετική εφαρμογή, μέσω του ιστοτόπου της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, προσυμπληρωμένα τα νέα διορθωμένα στοιχεία. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να υποβάλουν την τροποποιητική δήλωση, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια η νέα εκκαθάριση του φόρου.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης εμπρόθεσμα επέχει θέση αρχικής δήλωσης και κατά συνέπεια δεν επιβαρύνει το φορολογούμενο με πρόστιμα και προσαυξήσεις».

Οικονομία
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM