Μοσκοβισί: Τα καλά νέα είναι ευπρόσδεκτα για την Ελλάδα πριν το κρίσιμο Eurogroup

Μοσκοβισί: Τα καλά νέα είναι ευπρόσδεκτα για την Ελλάδα πριν το κρίσιμο Eurogroup Facebook Twitter
0

Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας που «υπερβαίνουν τους στόχους», εκφράζει σε δήλωσή του ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

«Τα σημερινά στοιχεία της Εurostat δείχνουν ότι για μια ακόμη φορά, και το 2017, η Ελλάδα υπερέβη τους δημοσιονομικούς της στόχους», αναφέρει στη δήλωσή του ο Π. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Ελλάδα κατέγραψε δημοσιονομικό πλεόνασμα, στο 0,8% του ΑΕΠ το 2017, πολύ καλύτερο από την τελευταία πρόβλεψη της Επιτροπής το Νοέμβριο του 2017.

«Αυτά τα καλά νέα είναι ευπρόσδεκτα για την Ελλάδα πριν από τις κρίσιμες συζητήσεις του Eurogroup που πρέπει να προετοιμάσει τη θετική ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος φέτος το καλοκαίρι», καταλήγει η ανακοίνωση του Πιέρ Μοσκοβισί.

Συνεχίζοντας, ο Επίτροπος Οικονομίας υπενθυμίζει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2009 υπερέβαινε το 15% του ΑΕΠ και τονίζει:

«Οι τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της και τη μεταρρύθμιση της οικονομίας της, τώρα αποδίδουν».

Όσον αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα, ο Π. Μοσκοβισί τονίζει ότι φτάνει το 4,2% του ΑΕΠ το 2017, δηλαδή υπερδιπλάσιο του στόχου του 1,75% του ΑΕΠ και σημειώνει ότι υπολογίστηκε με τη μέθοδο που συμφωνήθηκε με όλους τους εταίρους στο πλαίσιο του προγράμματος του EMS.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM