Απεργία την Πρωτομαγιά

Κυβερνητικό non paper για ΕΛΣΤΑΤ: Η Κομισιόν τα υποβαθμίζει, είναι προσωρινά

Κυβερνητικό non paper για ΕΛΣΤΑΤ: Η Κομισιόν τα υποβαθμίζει, είναι προσωρινά Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
4

«Περιμένουμε τα στοιχεία του Απριλίου» τονίζουν πηγές της κυβέρνησης αναφορικά με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ύφεση -αντί της πρόβλεψης για ανάκαμψη- στο δ' τρίμηνο του 2016.

Πηγές της κυβέρνησης -μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, όπου δεν συζητήθηκε η διαπραγμάτευση αλλά μόνο το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση- σχολίαζαν ότι η Κομισιόν υποβαθμίζει τα στοιχεία, είναι προσωρινά, περιμένουμε τα στοιχεία του Απριλίου.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι βασικός στόχος για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας παραμένει το επόμενο Eurogroup, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 20 Μαρτίου. Επίσης, υπογραμμίζουν ότι η συμφωνία πρέπει να είναι συνολική: Να κλείσει το Staff Level Agreement και στη συνέχεια οι συζητήσεις σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Ανέφεραν, ακόμη, ότι στη σημερινή συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια θα υπάρξει ανασκόπηση για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και τα επόμενα βήματα.

Ως προς το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης, ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, παρουσίασε το εκτενές κείμενο, το οποίο θα αποτελεί τη βάση του στρατηγικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση, που θα συνδιαμορφωθεί μετά από ευρεία διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, με το χρονοδιάγραμμα των βημάτων που περιέγραψε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική τοποθέτησή του.

Οικονομία
4

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ξεφτιλα υποκυπτουμε στην δικτακτορια της ΕΛΣΤΑΤ.Αντι να βγει μπροστα ο κ. Παπας ή κ. Τζανακοπουλος να ανακοινωσουν ποσο αναπτυξη θελουν για φετος εχουμε και πληρωνουμε ο κυριαρχος λαος την ευρωδουλη ΕΛΣΤΑΤ να ανακοινωνει υφεση. καταργησε την και προσλαβετε καμια καθαριστρια να ξεβρωμισει ο τοπος.
Ποιον Τσίπρα να πιστέψουν οι πολίτες;ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών - Από το Γραφείο Τύπου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Ο κ. Τσίπρας, με επτά χρόνια καθυστέρηση, κατάλαβε σήμερα όσα λέγαμε από την αρχή της κρίσης: πως χρειάζεται παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με ένα επιτελικό κράτος και ένα δημόσιο αρωγό στις δημιουργικές προσπάθειες των πολιτών.Κάποια από αυτά τα χρόνια τα πέρασε αρνούμενος κάθε συνεργασία, όταν ο Γιώργος Α. Παπανδρέου προειδοποιούσε για την αναγκαιότητα συμφωνίας επί της βάσης ενός εθνικού σχεδίου.Ακολούθησαν οι πλατείες και οι ανάρμοστοι χαρακτηρισμοί περί «Χούντας» και «Πινοσέτ». Δυστυχώς, ακολούθησε και η διετής διακυβέρνηση της αυταπάτης, των δήθεν διαπραγματεύσεων που οδηγούσαν στη Δραχμή και οι, πολλές φορές αντισυνταγματικές, σκιαμαχίες με μόνο σκοπό το κομματικό όφελος.Την μέχρι σήμερα αποτυχία του κ. Τσίπρα να προσφέρει καλές υπηρεσίες στον Ελληνικό λαό, πιστοποιεί λίγη ώρα μετά την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο, η ΕΛΣΤΑΤ, ανακοινώνοντας ύφεση αντί για ασθμαίνουσα ανάπτυξη, για το 2016.Ποιον πρέπει να πιστέψουν οι Έλληνες πολίτες; Τον επί επταετίας αρνητή των γεγονότων και της πραγματικότητας Αλέξη Τσίπρα, ή τον σημερινό επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου και τις εξαγγελίες του που ήταν στη βάση όσων μέχρι χθες πετροβολούσε;Ποιον Τσίπρα να πιστέψουν οι πολίτες;#ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών #Γραφείο Τύπου #Ανακοίνωση #Τσίπρας Αλέξης #ΕΛΣΤΑΤ #Ύφεση #tokinimahttps://uploads.disquscdn.com/images/201895c2ae351428481e8f459178e986050a9ebb13a81a4f41a9031b3c947f4f.png