Ο Μπολσονάρου επιμένει να αμφισβητεί την καραντίνα- Το Twitter αφαίρεσε αναρτήσεις του για τον κορωνοϊό

Ο Μπολσονάρου επιμένει να αμφισβητεί την καραντίνα- Το Twitter αφαίρεσε αναρτήσεις του για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
3

Το Twitter αφαίρεσε αναρτήσεις του Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος επιμένει πως «η Βραζιλία δεν μπορεί να σταματήσει» λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, αψηφώντας τις συστάσεις.

Στον λογαριασμό του Μπολσονάρου είχαν αναδημοσιευθεί τρία βίντεο στα οποία εικονίζεται να συναντάται με κόσμο στους δρόμους στην πρωτεύουσα Μπραζίλια και να επιμένει να αμφισβητεί τις συστάσεις της ίδιας της κυβέρνησής του και τα μέτρα που λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο για να αποτραπεί η συνέχιση της εξάπλωσης της ασθένειας COVID-19 στη χώρα.

Κάτω από τις δύο αναρτήσεις το περιεχόμενο των οποίων διαγράφτηκε, οι διαχειριστές του ιστοτόπου εξηγούν ότι «πρόσφατα το Twitter μετέβαλε τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας του» και ενημέρωσε τους χρήστες του για τις αλλαγές αυτές, που προβλέπουν ότι θα αφαιρείται περιεχόμενο που αντίκειται προς τις συστάσεις ειδικών και γιατρών και «θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης της [ασθένειας] COVID-19».

Στα βίντεο, από τα οποία απέμεινε ένα, εικονίζεται ο ακροδεξιός πρόεδρος να συναντά πολίτες στην Μπραζίλια για να διαδώσει το μήνυμά του ότι η χώρα «δεν μπορεί να σταματήσει».


Ο πρόεδρος Μπολσονάρου δεν παύει να υποβαθμίζει την επιδημία της ασθένειας COVID-19, που αποκαλεί «γριπούλα», και επικρίνει με σφοδρότητα τα μέτρα περιορισμού τα οποία εφαρμόζουν οι τοπικές αρχές, ειδικά οι κυβερνήτες των πολιτειών Σαν Πάουλου και Ρίο ντε Ζανέιρο, που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία.

«Αυτός ο περιορισμός, αν συνεχιστεί έτσι, με τον αριθμό των [ανθρώπων που θα βρεθούν στην] ανεργία, πολύ σύντομα θα μας προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα που θα χρειαστούν χρόνια για να το λύσουμε», τόνισε σε άλλο βίντεο ο αρχηγός του κράτους. «Η Βραζιλία δεν μπορεί να σταματήσει, αν σταματήσει θα γίνουμε Βενεζουέλα», επέμεινε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Ο πρόεδρος αμφισβητεί ακόμη και τους απολογισμούς κρουσμάτων και θανάτων που ανακοινώνονται από τις υγειονομικές αρχές, κατηγορώντας κυβερνήτες πως υπερβάλλουν για να καρπωθούν πολιτικά οφέλη. Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε προ ημερών, ο Μπολσονάρου είπε «λυπάμαι, κάποιοι άνθρωποι θα πεθάνουν (...) έτσι είναι η ζωή».

Λιγότερες από 24 ώρες νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας Λουίζ Ενρίκε Μαντέτα υπογράμμιζε τη σημασία του περιορισμού των κινήσεων των πολιτών για να καταπολεμηθεί η πανδημία του κορωνοϊού, που έχει ήδη μολύνει 4.256 ανθρώπους, εκ των οποίων έχουν υποκύψει 136, κατά νεότερα δεδομένα που δημοσιοποίησαν οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βραζιλίας απαγόρευσε προχθές Σάββατο στην κυβέρνηση του Μπολσονάρου να διαδίδει μηνύματα που εναντιώνονται στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που έχουν ληφθεί σε τοπικό επίπεδο για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο διαφημιστικής εκστρατείας της κυβέρνησης υπό τον τίτλο «Η Βραζιλία δεν μπορεί να σταματήσει», βίντεο διάρκειας περίπου δύο λεπτών παρότρυνε τους Βραζιλιάνους να μην αναστείλουν τις δραστηριότητές τους, παρά την επιταχυνόμενη εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Το μήνυμα πυροδότησε έντονες αντιδράσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Διεθνή / Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Ο Κατζίκι, ο πέμπτος τυφώνας που πλήττει το Βιετνάμ φέτος, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θάλασσα, στον Κόλπο του Τονκίν, όπου προκαλεί κύματα ύψους ως και 9,5 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Διεθνή / Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε για ακόμη μια φορά ότι «το τρομοκρατικό καθεστώς των Χούτι θα πληρώσει πολύ ακριβά για τις επιθέσεις του εναντίον του κράτους του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να είναι ελεύθεροι» γράφει σε ανάρτησή της στα social media λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του πατέρα της
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Οι Ρώσοι για πρώτη φορά έκαναν σημαντικές παραχωρήσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: Η Ρωσία έκανε πρώτη φορά σημαντικές παραχωρήσεις για να τελειώσει ο πόλεμος

«Ο πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης, ούτε των ΗΠΑ και πιστεύουμε ότι ούτε η Ρωσία ή η Ουκρανία έχουν συμφέρον να συνεχιστεί», ξεκαθαρίζει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος
LIFO NEWSROOM
Υπό ποιους όρους o Πόύτιν θα αποδεχόταν μία ειρηνευτική συμφωνία με Ουκρανία

Διεθνή / Υπό ποιους όρους η Ρωσία θα αποδεχόταν μία ειρηνευτική συμφωνία με Ουκρανία

Την ώρα που διεθνείς αναλυτές βλέπουν πως η Ρωσία καθυστερεί κάθε σχέδιο, για συνάντηση Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε διορία δύο εβδομάδων στον Ρώσο πρόεδρο για να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του
LIFO NEWSROOM