Βραβευμένος Μεξικανός σεφ επιμελείται ένα pop up μενού με τάκος στο Mama Roux

Ο Fernando Martinez Zavala είναι ιδιοκτήτης του «Yuban» το οποίο σύμφωνα με τη LaListe συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πέντε καλύτερα εστιατόρια του Μεξικού.

The LiFO team, 19.11.2019 | 16:36

Το Mama Roux, γνωστό για την αγάπη του στη μεξικάνικη κουζίνα, φιλοξενεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου τον βραβευμένο σεφ Fernando Martinez Zavala. Ο σεφ θα παρουσιάσει ένα ειδικό pop up μενού με πέντε είδη τάκος εμπνευσμένα από διαφορετικές περιοχές του Μεξικού.  

 

Ο σεφ του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, θα φιλοξενήσει στην κουζίνα του εστιατορίου τον Fernando Martinez Zavala, έναν από τους διασημότερους εκφραστές της σύγχρονης μεξικάνικης κουζίνας ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου σεφ της χώρας το 2014. Ο Zavala είναι δημιουργός και ιδιοκτήτης του εστιατορίου υψηλής μεξικάνικης γαστρονομίας «Yuban» στο Μέξικο Σίτι το οποίο, σύμφωνα με τη LaListe, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πέντε καλύτερα εστιατόρια του Μεξικού.

 

Τα πέντε τάκος του μενού θα μας ταξιδέψουν στις πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικά πολιτείες του Μεξικό. Ξεκινώντας από την πολύβουη πρωτεύουσα του Districto Federal, θα συνεχίσει στο βορρά και το τμήμα της Ensenada / Baja California, αφού κάνει στάση στο Hidalgo, Michoacan (πόλη καταγωγής του Fernando). Φυσικά από αυτό το ταξίδι δεν θα μπορούσε να λείψει η πολιτεία της Oaxaca, η πιο σημαντική γαστρονομικά πόλη του Μεξικό.

 

Η «ξενάγηση» στο  #5tacosmenu θα γίνει μέσα από διαλεχτά υλικά που θα φέρει ο Fernando, όπως πιπεριές και μυρωδικά, ενώ θα ξεκινήσει από τη μαγική τεχνική nixtamal (ασβεστοποιήση του καλαμποκιού)– με αφετηρία χιλιάδες χρόνια πριν- χρησιμοποιώντας το metate (εργαλείο από ηφαιστιογενή πέτρα για τη δημιουργία masa για tortillas).

 

Το αποτέλεσμα, ένα μενού από 5 δημιουργικά μεξικάνικα tacos με χρήση παραδοσιακών τεχνικών και συνταγών τα οποία θα μπορείτε να απολαύσετε στο pop up menu με την υπογραφή του δημοφιλούς σεφ στο Μama Roux. H επίσημη παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου σε μία βραδιά με live μουσική και τον Fernando Martinez Zavala εκεί.

 

Το μενού

#5tacosmenu

 

Chile Relleno Capeado (vegan)

Πιπεριἀ shishito γεμιστἠ με κουνουπίδι στην κατσαρόλα, μἰσχους σε escabeche, adobo μυρωδικὠν, ανθοί κόλιανδρου

Πὀλη του Μεξικό (Mexico City D.F)

 

Repollo Glaseado σε σἀλτσα Chintextle (vegetarian)

Λάχανο γλασαρισμἐνο, πουρἐς απο ρεβίθια, καβουρδισμένη σἀλτσα Chicatana

Οροσειρά Oaxaca

 

Jurel σε Pepian Verde

Μαγιάτικο, πουρἐς απο ψητἀ κρεμμύδια, σέσκουλα στην σχἀρα, κρίταμος

Ensenada, Baja California

 

Cordero Estofado Estilo Mixiote

Αρνἰ στην λαδόκολλα, toasted καλαμπὀκι, adobo απο φυστίκια, λαχανικά σε πίκλα

Hidalgo/ Zona Centro del Pais

 

Taco de Carnitas

Κομμάτια χοιρινοὐ confit, παστές πιπεριές, γουακαμόλε και κλασική pico de gallo

Michoacàn

 

Info

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου

Mama Roux, Aιόλου 48

Κρατήσεις:  21 3004 8382

Οδηγός Γεύσης