Τεράστια αποζημίωση στον Τζέφρι Ρας για την συκοφαντική δυσφήμιση από την Daily Telegraph

Τεράστια αποζημίωση στον Τζέφρι Ρας για την συκοφαντική δυσφήμιση από την Daily Telegraph Facebook Twitter
EPA
1

Αποζημίωση ύψους 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων, έλαβε ο Αυστραλός ηθοποιός Τζέφρι Ρας για την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης από την Daily Telegraph μετά από δημοσιεύματα που τον κατηγορούσαν για σεξουαλικά παραπτώματα.


Η εφημερίδα έλαβε εντολή να καταβάλει αποζημίωση στον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό το πόσο των 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων και πέρα από αυτή το ποσό των 584,234 δολαρίων για απώλεια κερδών που προκάλεσαν «ηθική βλάβη» μετά από μία σειρά αναφορών της εφημερίδας που τον κατηγορούσαν για «απρεπή συμπεριφορά» σε βάρος γυναίκας ηθοποιού.


Ο Αυστραλός Ομοσπονδιακός Δικαστής Μάικλ Γουίγκνι αποφάνθηκε υπέρ της υπόθεσης του ηθοποιού την Πέμπτη για τις οικονομικές απώλειες του παρελθόντος και του μέλλοντος που υπέστη ως αποτέλεσμα των δημοσιευμάτων της Daily Telegraph, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Η δικηγόρος του ηθοποιού δήλωσε ότι ο ηθοποιός είχε προσφερθεί να προβεί σε συμβιβασμό με αποζημίωση 34,369 δολαρίων καθώς και τα δικαστικά έξοδα και μια συγγνώμη από την εφημερίδα.

Η ηθοποιός Έριν Τζιν Νόρβιλ, η οποία πρωταγωνίστησε στην παραγωγή του «King Lear» από την Εταιρεία Θεάτρου του Σίδνεϊ μαζί με τον Rush, είχε καταθέσει ότι ο ηθοποιός την είχε χαϊδέψει στο στήθος και το ισχίο κατά τη διάρκεια παράστασης το 2015. Ωστόσο, η Νορβιλ δεν έκανε αναφορά στα άρθρα της Telegraph, και συμφώνησε μόνο να καταθέσει αργότερα στη δίκη.


Σύμφωνα με The Sydney Morning Herald, ο δικαστής βρήκε τους ισχυρισμούς της ηθοποιού «παράλογους και απίθανους» ενώ παράλληλα επέκρινε την Telegraph για «ένα απερίσκεπτα ανεύθυνο κομμάτι δημοσιογραφίας του που εξυπηρετεί σκοπούς εντυπωσιασμού ... το χειρότερο είδος». Ο ίδιος επίσης αρνήθηκε να αποσυρθεί από την υπόθεση παρά τα αιτήματα της νομικής ομάδας του Telegraph.


Ο δικηγόρος της Daily Telegraph, Τομ Μπλακμπερν, υποστήριξε ότι ο Ρας και η νομική του ομάδα «προσπαθούσαν να απενεργοποιήσουν κάθε είδους κριτικής στην εκδίκαση της υπόθεσης». 


Παρά τη συμφωνία να πληρώσει, η Nationwide News, ιδιοκτήτρια της «The Daily Telegraph», σκέπτεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης προσπαθώντας να ανατρέψει την απόφαση του δικαστηρίου εξ ολοκλήρου, ενδεχομένως σε δίκη ενώπιον νέου δικαστή.

Με πληροφορίες από The Guardian/Sydney Morning Herald/

TV & Media
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΟΥΛΙΑ ΣΤΑΙΛΣ ΑΔΕΙΑ ΜΙΣΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ ΧΙΘ ΛΕΤΖΕΡ ΧΟΡΟΣ DANCING WITH THE STARS

TV & Media / Τζούλια Στάιλς: Ζήτησε την άδεια της Μισέλ Γουίλιαμς για να αφιερώσει στον Χιθ Λέτζερ τον χορό της στο «Dancing With the Stars»

Πριν από τη βραδιά αφιερώσεων» του Dancing With the Stars, η ηθοποιός επικοινώνησε με τη Μισέλ Γουίλιαμς, μητέρα της κόρης του Λέτζερ, Ματίλντα, για να τη ρωτήσει «αν ήταν εντάξει» να προχωρήσει στην αφιέρωση χορού
THE LIFO TEAM
Ένα τηλεοπτικό πείραμα παρουσίασε ναζιστικές πρακτικές ως σύγχρονη φροντίδα αναπήρων — Πώς αντέδρασαν οι επισκέπτες

TV & Media / «Η κανονική ζωή δεν είναι για όλους»: Ένα τηλεοπτικό πείραμα παρουσίασε ναζιστικές πρακτικές ως σύγχρονη φροντίδα ανθρώπων με αναπηρία — Πώς αντέδρασαν οι επισκέπτες

Σε μια υποτιθέμενη πρότυπη δομή φροντίδας, ανυποψίαστοι επισκέπτες ήρθαν αντιμέτωποι με κανόνες εμπνευσμένους από τον ναζισμό. Το «The Experiment» του Channel 4 κατέγραψε τις αντιδράσεις τους.
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΣΙ ΑΙΖΕΝΜΠΕΡΓΚ ΧΡΥΣΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ BATMAN V SUPERMAN ΚΑΡΙΕΡΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ

TV & Media / Τζέσι Άιζενμπεργκ για Χρυσό βατόμουρο στο «Batman v Superman»: Έβλαψε την καριέρα μου στην υποκριτική

«Δεν μπορούσα πλέον να αναλάβω ρόλους σε κινηματογραφικές παραγωγές μεγάλων στούντιο, επειδή είχα κερδίσει ένα βραβείο Raspberry για τη συμμετοχή μου στην ταινία Batman» δήλωσε ο Τζέσι Άιζενμπεργκ
THE LIFO TEAM
Η ιδιοκτήτρια του Atlantic επένδυσε 250 εκατ. δολάρια στον όμιλο του CNN και του CBS

TV & Media / Η ιδιοκτήτρια του Atlantic επένδυσε 250 εκατ. δολάρια στον όμιλο του CNN και του CBS

Η Λορίν Πάουελ Τζομπς απέκτησε μετοχές αξίας 250 εκατ. δολαρίων στη Skydance του Ντέιβιντ Έλισον, που συγκεντρώνει πλέον μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της αμερικανικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.
THE LIFO TEAM
ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΜΑΝΠΟΥΡ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ CNN

TV & Media / Η Κριστιάν Αμανπούρ αποχωρεί από το CNN μετά από 43 χρόνια – «Να λέτε πάντα την αλήθεια, όχι να είστε ουδέτεροι»

Η 68χρονη δημοσιογράφος ανακοίνωσε ότι θα αποχαιρετήσει το CNN τον Ιούνιο του 2027, κλείνοντας μια πορεία που την έφερε στα μεγαλύτερα πολεμικά μέτωπα του κόσμου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια