Ο γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν καλεί όλους τους Μουσουλμάνους να στηρίξουν τον «τζιχάντ»

Ο γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν καλεί όλους τους Μουσουλμάνους να στηρίξουν τον «τζιχάντ» Facebook Twitter
0

Ο Χάμζα μπιν Λάντεν, γιος του ιδρυτή του δικτύου της αλ Κάιντα, για την ηγεσία του οποίου προαλείφεται, κάλεσε τους μουσουλμάνους να ενωθούν και να συμμετάσχουν ή να προσφέρουν υποστήριξη στον «τζιχάντ» στη Συρία εναντίον του καθεστώτος και της Δύσης, σε ηχογραφημένο μήνυμά του το οποίο διανεμήθηκε την Πέμπτη.


Θεωρούμενος ως ο εκλεκτός γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Χάμζα ήδη από την παιδική του ηλικία προετοιμάζεται για να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά μιας ομάδας των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην Αμποταμπάντ του Πακιστάν το 2011.


Σε προηγούμενα ηχητικά του μηνύματα, ο Χάμζα είχε απευθύνει εκκλήσεις για ενότητα μεταξύ των τζιχαντιστών και για να γίνουν επιθέσεις εναντίον της Δύσης.


Ο συριακός βραχίονας της αλ Κάιντα που ενεπλάκη στον πόλεμο στη Συρία το 2013, το λεγόμενο Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα), ανακοίνωσε το 2016 ότι διακόπτει τη σχέση του με το δίκτυο και μετονομάζεται σε Μέτωπο Κατάκτησης του Λεβάντε (Φάταχ αλ Σαμ). Η οργάνωση αποτελείται κυρίως από Σύρους και μαζί με διάφορες οργανώσεις ισλαμιστών ανταρτών μάχεται εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.


Το δίκτυο της αλ Κάιντα είναι εχθρός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), η οποία επίσης εμπλέκεται στον πόλεμο στη Συρία.


Στο νέο μήνυμά του, το οποίο διανεμήθηκε από τζιχαντιστικούς ιστοτόπους, ο Χάμζα μπιν Λάντεν απευθύνει έκκληση στους «αδελφούς μουσουλμάνους από την Ινδονησία ως το Μάγρεμπ να ενταχθούν στον τζιχάντ για να σταματήσουν την επίθεση των Σταυροφόρων και των Ραφίντα (σ.σ. μειωτικός όρος για τους σιίτες)».«Οι τζιχαντιστές έχουν ανάγκη τη βοήθεια όλων των μουσουλμάνων για να συνεχίσουν» τη μάχη, πρόσθεσε, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε κάποια οργάνωση. Υπογράμμισε ότι η βοήθεια μπορεί να είναι επίσης οικονομική ή υλική.

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ ανήκει στη μειονότητα των αλαουιτών, ενός παρακλαδιού του σιισμού. Στον πόλεμο εναντίον των ανταρτών και των τζιχαντιστών έχει την υποστήριξη τόσο του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου, όσο και του σιιτικού Ιράν.


Τον Μάιο του 2016 ο Χάμζα μπιν Λάντεν είχε ήδη καλέσει «το έθνος του ισλάμ να επικεντρωθεί στον τζιχάντ στη Συρία και στην ενότητα στις τάξεις των μουτζαχεντίν».


Ο νεαρός εμφανίζεται από τα παιδικά του χρόνια στην προπαγάνδα του δικτύου. Σήμερα, εκτιμούν αξιωματούχοι και αναλυτές, προετοιμάζεται για να αναλάβει την ηγεσία του και, επωφελούμενος από τη στρατιωτική εξασθένηση του ΙΚ, φιλοδοξεί να ενώσει υπό το λάβαρο της αλ Κάιντα τους τζιχαντιστές σε όλο τον κόσμο.


Του δικτύου ηγείται σήμερα ο Αιγύπτιος Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, ο οποίος διαδέχθηκε τον Οσάμα μπιν Λάντεν.


Τον Ιανουάριο του 2017 το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσέθεσε τον Χάμζα μπιν Λάντεν στη μαύρη λίστα των «διεθνών τρομοκρατών» την οποία καταρτίζει.


Σε προηγούμενα ηχητικά του μηνύματα, ο γιος μπιν Λάντεν ζητούσε εκδίκηση για τον πατέρα του, να γίνουν επιθέσεις εναντίον των «αμερικανικών, γαλλικών και ισραηλινών συμφερόντων στην Ουάσινγκτον, στο Παρίσι και στο Τελ Αβίβ», ενώ είχε προτρέψει τους Σαουδάραβες «να ανατρέψουν» το μοναρχικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Διεθνή / Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Ο 15χρονος Κάρολο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία το 2006, αγιοκατατάχθηκε από τον Πάπα Λέοντα. Ακολουθώντας όλα τα στάδια της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials
LIFO NEWSROOM
Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Διεθνή / Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Η αστυνομία καταγγέλλει βία και οι διαδηλωτές μιλούν για καταστολή - Το πρώτο κύμα συλλήψεων σημειώθηκε μόλις 12 λεπτά μετά την επίσημη έναρξη της πορείας
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Διεθνή / Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Πέρα από την πρωτεύουσα, εκρήξεις συγκλόνισαν την κεντρική πόλη Κρεμεντσούκ, όπου σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, καθώς και την Κριβίι Ριχ, στόχος χτυπημάτων σε υποδομές μεταφορών και πόλης
LIFO NEWSROOM
Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Διεθνή / Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Ο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία μόλις 15 ετών, είχε γίνει γνωστός για την αγάπη του στην τεχνολογία και ιδιαίτερα για τη δημιουργία ιστοσελίδων που κατέγραφαν «θαύματα» με σκοπό τη διάδοση της καθολικής διδασκαλία
LIFO NEWSROOM
«Ένα φλιτζάνι ρύζι τη μέρα»: 15.000 παιδιά σε κρίση υποσιτισμού μόνο σε έναν μήνα στη Γάζα, λέει η UNICEF

Διεθνή / «Ένα φλιτζάνι ρύζι τη μέρα»: 15.000 παιδιά σε κρίση υποσιτισμού μόνο σε έναν μήνα στη Γάζα, λέει η UNICEF

Η UNICEF προειδοποιεί για λιμό, με πάνω από 15.000 παιδιά να υποσιτίζονται σε έναν μόνο μήνα. Οι εικόνες πείνας και οι προετοιμασίες για νέα ισραηλινή επίθεση προκαλούν παγκόσμια ανησυχία
LIFO NEWSROOM