Ρέντσι: Ψηφίστε «Ναι» στις μεταρρθυμίσεις αλλιώς δεν μπορώ να αποφύγω κυβέρνηση τεχνοκρατών

Ρέντσι: Ψηφίστε «Ναι» στις μεταρρθυμίσεις αλλιώς δεν μπορώ να αποφύγω κυβέρνηση τεχνοκρατών Facebook Twitter
0

«Εγώ δεν μπορώ να αποφύγω τη σύσταση κυβέρνησης τεχνοκρατών», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ιδιωτικό κανάλι Canale 5, με αναφορά στο συνταγματικό δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου.


O Ρέντσι πρόσθεσε ότι αν οι πολίτες δεν θέλουν να δημιουργηθεί κυβέρνηση τεχνοκρατών, πρέπει να ψηφίσουν «ναι» στις μεταρρυθμίσεις. Επανέλαβε, δε, ότι «το δημοψήφισμα δεν αφορά τον ίδιο ή την κυβέρνηση», αλλά «είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα στην απλότητα και στην πολυπλοκότητα» και ότι «οι πολίτες έχουν μια μεγάλη ευκαιρία για να απλοποιήσουν το πολιτικό σύστημα».


O Iταλός τεχνοκράτης και πρώην πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, όμως, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia υπογράμμισε πως «θεωρεί ότι δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση ο Ρέντσι να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία», προσθέτοντας ότι «δεν εύχεται, αλλά ούτε προβλέπει την σύσταση κυβέρνησης τεχνοκρατών».


Στο μεταξύ, την ώρα αυτή, ολοκληρώνεται στην Ρώμη μαζική κινητοποίηση δεκάδων κινημάτων υπέρ του «όχι» στην συνταγματική μεταρρύθμιση. Οι συμμετέχοντες συνέρρευσαν στην κεντρική πλατεία Ντελ Πόπολο (του Λαού) για να ακούσουν ιταλικά μουσικά συγκροτήματα τα οποία στηρίζουν το μέτωπο του «όχι».


Κατά την διάρκεια της πορείας που ξεκίνησε από την πλατεία Εσέντρα και κατέληξε στην πλατεία του Λαού, μια μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε αυγά στην πρόσοψη της Τράπεζας της Ιταλίας. Παράλληλα, ο Τύπος αναφέρει ότι σε ένα λεωφορείο το οποίο μετέφερε μέλη οργανώσεων αντιεξουσιαστών στην πορεία, βρέθηκαν τσάντες με ξύλινα και σιδερένια μπαστούνια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM