Ρέντσι: Ψηφίστε «Ναι» στις μεταρρθυμίσεις αλλιώς δεν μπορώ να αποφύγω κυβέρνηση τεχνοκρατών

Ρέντσι: Ψηφίστε «Ναι» στις μεταρρθυμίσεις αλλιώς δεν μπορώ να αποφύγω κυβέρνηση τεχνοκρατών Facebook Twitter
0

«Εγώ δεν μπορώ να αποφύγω τη σύσταση κυβέρνησης τεχνοκρατών», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ιδιωτικό κανάλι Canale 5, με αναφορά στο συνταγματικό δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου.


O Ρέντσι πρόσθεσε ότι αν οι πολίτες δεν θέλουν να δημιουργηθεί κυβέρνηση τεχνοκρατών, πρέπει να ψηφίσουν «ναι» στις μεταρρυθμίσεις. Επανέλαβε, δε, ότι «το δημοψήφισμα δεν αφορά τον ίδιο ή την κυβέρνηση», αλλά «είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα στην απλότητα και στην πολυπλοκότητα» και ότι «οι πολίτες έχουν μια μεγάλη ευκαιρία για να απλοποιήσουν το πολιτικό σύστημα».


O Iταλός τεχνοκράτης και πρώην πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, όμως, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia υπογράμμισε πως «θεωρεί ότι δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση ο Ρέντσι να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία», προσθέτοντας ότι «δεν εύχεται, αλλά ούτε προβλέπει την σύσταση κυβέρνησης τεχνοκρατών».


Στο μεταξύ, την ώρα αυτή, ολοκληρώνεται στην Ρώμη μαζική κινητοποίηση δεκάδων κινημάτων υπέρ του «όχι» στην συνταγματική μεταρρύθμιση. Οι συμμετέχοντες συνέρρευσαν στην κεντρική πλατεία Ντελ Πόπολο (του Λαού) για να ακούσουν ιταλικά μουσικά συγκροτήματα τα οποία στηρίζουν το μέτωπο του «όχι».


Κατά την διάρκεια της πορείας που ξεκίνησε από την πλατεία Εσέντρα και κατέληξε στην πλατεία του Λαού, μια μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε αυγά στην πρόσοψη της Τράπεζας της Ιταλίας. Παράλληλα, ο Τύπος αναφέρει ότι σε ένα λεωφορείο το οποίο μετέφερε μέλη οργανώσεων αντιεξουσιαστών στην πορεία, βρέθηκαν τσάντες με ξύλινα και σιδερένια μπαστούνια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM