Πέθανε ξαφνικά ο "γαλαζοαίματος" τρίτος πλουσιότερος άνδρας στη Βρετανία

Πέθανε ξαφνικά ο "γαλαζοαίματος" τρίτος πλουσιότερος άνδρας στη Βρετανία Facebook Twitter
5

Ο Τζέραλντ Κάβεντις Γκρόβενορ, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, γνωστός με τον τίτλο του Δούκα του Ουέστμινστερ, πέθανε σήμερα ξαφνικά σε ηλικία 64 ετών , αφήνοντας μία περιουσία 9 δισεκατομμυρίων λιρών στον 25χρονο γιο του, τον Χιού Γκρόβενορ, και προκαλώντας σοκ στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

 

Ο δούκας ήταν ιδιοκτήτης τεράστιων εκτάσεων γης στην Οξφόρδη, το Τσεσάιρ, τη Σκωτία, αλλά και στο κεντρικό Λονδίνο, στο Μέιφερ και την Μπελγκράβια.

 

Στενός φίλος του πρίγκιπα Καρόλου, η ιστορία της οικογενείας του φθάνει μέχρι τον μακρινό του πρόγονο Γκίλμπερ που έφθασε στην Αγγλία μαζί με τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή το 1066, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της οικογένειας.

 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Δούκας του Ουέστμινστερ πέθανε στο Νοσοκομείο Ρόγιαλ Πρέστον, όπου μεταφέρθηκε έπειτα από ξαφνική ασθένεια. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι υπέστη έμφραγμα στο κτήμα του στο Αμπεϊστεντ.

 

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα είναι «συγκλονισμένοι και θλιμμένοι από τον αιφνίδιο θάνατο του Δούκα, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της Φίλιππος απηύθυναν συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια.

Η σύζυγός του Δούκα του Ουέστμινστερ είναι νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ενώ ο μοναδικός γιος και κληρονόμος του, ο Χιου Γκρόβενορ, είναι νονός του πρίγκιπα Τζορτζ.

 

Ο Τζέραλντ Κάβεντις Γκρόβενορ είχε ευρεία φιλανθρωπική δράση με χιλιάδες δωρεές και έπαιζε καθοριστικό ρόλο σε οργανισμούς όπως το Βασιλικό Εθνικό Ινστιτούτο τυφλών και το St. John Ambulance, φιλανθρωπικός οργανισμός παροχής Πρώτων Βοηθειών.

 

«Στο πλαίσιο της αιωνιότητας, εάν είμαι τυχερός μπορεί να ζήσω σε αυτή τη Γη επί 70 χρόνια», είχε πει το 1995 σε συνέντευξή του στο BBC. «Αυτή η ιδιοκτησία ήταν μαζί μας για 3, 4, 5, 600 χρόνια, κατά συνέπεια δεν είμαι παρά ένα φτερούγισμα στο Χρόνο και την Ιστορία».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν καλεσμένοι το Σάββατο στην ετήσια παρέλαση «Trooping the Colour» για τον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων του βρετανού μονάρχη
LIFO NEWSROOM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα, βρισκόμαστε σε υπαρξιακή μάχη»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από το σημείο της ιρανικής επίθεσης που άφησε έξι νεκρούς προειδοποιεί για συντριπτική απάντηση – «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν το Ιράν είχε πυρηνικά»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
«Αυτή η ιδιοκτησία ήταν μαζί μας για 3, 4, 5, 600 χρόνια, κατά συνέπεια δεν είμαι παρά ένα φτερούγισμα στο Χρόνο και την Ιστορία». Έχει καταλάβει κανείς τι θέλει να πει ο ποιητής;;