Πέθανε ξαφνικά ο "γαλαζοαίματος" τρίτος πλουσιότερος άνδρας στη Βρετανία

Πέθανε ξαφνικά ο "γαλαζοαίματος" τρίτος πλουσιότερος άνδρας στη Βρετανία Facebook Twitter
5

Ο Τζέραλντ Κάβεντις Γκρόβενορ, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, γνωστός με τον τίτλο του Δούκα του Ουέστμινστερ, πέθανε σήμερα ξαφνικά σε ηλικία 64 ετών , αφήνοντας μία περιουσία 9 δισεκατομμυρίων λιρών στον 25χρονο γιο του, τον Χιού Γκρόβενορ, και προκαλώντας σοκ στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

 

Ο δούκας ήταν ιδιοκτήτης τεράστιων εκτάσεων γης στην Οξφόρδη, το Τσεσάιρ, τη Σκωτία, αλλά και στο κεντρικό Λονδίνο, στο Μέιφερ και την Μπελγκράβια.

 

Στενός φίλος του πρίγκιπα Καρόλου, η ιστορία της οικογενείας του φθάνει μέχρι τον μακρινό του πρόγονο Γκίλμπερ που έφθασε στην Αγγλία μαζί με τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή το 1066, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της οικογένειας.

 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Δούκας του Ουέστμινστερ πέθανε στο Νοσοκομείο Ρόγιαλ Πρέστον, όπου μεταφέρθηκε έπειτα από ξαφνική ασθένεια. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι υπέστη έμφραγμα στο κτήμα του στο Αμπεϊστεντ.

 

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα είναι «συγκλονισμένοι και θλιμμένοι από τον αιφνίδιο θάνατο του Δούκα, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της Φίλιππος απηύθυναν συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια.

Η σύζυγός του Δούκα του Ουέστμινστερ είναι νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ενώ ο μοναδικός γιος και κληρονόμος του, ο Χιου Γκρόβενορ, είναι νονός του πρίγκιπα Τζορτζ.

 

Ο Τζέραλντ Κάβεντις Γκρόβενορ είχε ευρεία φιλανθρωπική δράση με χιλιάδες δωρεές και έπαιζε καθοριστικό ρόλο σε οργανισμούς όπως το Βασιλικό Εθνικό Ινστιτούτο τυφλών και το St. John Ambulance, φιλανθρωπικός οργανισμός παροχής Πρώτων Βοηθειών.

 

«Στο πλαίσιο της αιωνιότητας, εάν είμαι τυχερός μπορεί να ζήσω σε αυτή τη Γη επί 70 χρόνια», είχε πει το 1995 σε συνέντευξή του στο BBC. «Αυτή η ιδιοκτησία ήταν μαζί μας για 3, 4, 5, 600 χρόνια, κατά συνέπεια δεν είμαι παρά ένα φτερούγισμα στο Χρόνο και την Ιστορία».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΝΔΙΑ

Διεθνή / Η «πρωτεύουσα των απορριμμάτων»: Πώς η ανακύκλωση ρούχων σκοτώνει εργάτες στην Ινδία

Η πόλη Πανιπάτ της Ινδίας, γνωστή ως «πρωτεύουσα της ανακύκλωσης ρούχων», πληρώνει βαρύ τίμημα - Οι εργάτες πνίγονται σε χνούδι και τοξικά λύματα, ενώ οι μικροΐνες καταστρέφουν πνεύμονες και περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

Διεθνή / Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

«Κηρύσσουμε γενική επιστράτευση σε απάντηση στο κάλεσμα του εθνικού και θρησκευτικού καθήκοντος, για να καθαρίσουμε τη Γάζα από παράνομους και συνεργάτες του Ισραήλ» ήταν το μήνυμα που έλαβαν μέλη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Διεθνή / Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Ο Roei Shalev βρέθηκε νεκρός λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη επέτειο του θανάτου της συντρόφου του, η οποία δολοφονήθηκε από μέλη της Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο μουσικό φεστιβάλ Supernova
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ουκρανία: Γιατί οι Ρώσοι χτυπούν τώρα τις ενεργειακές της υποδομές - Στο σκοτάδι για ώρες Κίεβο και άλλες 9 περιοχές

Διακοπές ρεύματος στο νότιο τμήμα έπειτα από νέα ρωσική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πάνω από 800.000 νοικοκυριά στην ουκρανική πρωτεύουσα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
«Αυτή η ιδιοκτησία ήταν μαζί μας για 3, 4, 5, 600 χρόνια, κατά συνέπεια δεν είμαι παρά ένα φτερούγισμα στο Χρόνο και την Ιστορία». Έχει καταλάβει κανείς τι θέλει να πει ο ποιητής;;