Πέθανε ξαφνικά ο "γαλαζοαίματος" τρίτος πλουσιότερος άνδρας στη Βρετανία

Πέθανε ξαφνικά ο "γαλαζοαίματος" τρίτος πλουσιότερος άνδρας στη Βρετανία Facebook Twitter
5

Ο Τζέραλντ Κάβεντις Γκρόβενορ, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, γνωστός με τον τίτλο του Δούκα του Ουέστμινστερ, πέθανε σήμερα ξαφνικά σε ηλικία 64 ετών , αφήνοντας μία περιουσία 9 δισεκατομμυρίων λιρών στον 25χρονο γιο του, τον Χιού Γκρόβενορ, και προκαλώντας σοκ στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

 

Ο δούκας ήταν ιδιοκτήτης τεράστιων εκτάσεων γης στην Οξφόρδη, το Τσεσάιρ, τη Σκωτία, αλλά και στο κεντρικό Λονδίνο, στο Μέιφερ και την Μπελγκράβια.

 

Στενός φίλος του πρίγκιπα Καρόλου, η ιστορία της οικογενείας του φθάνει μέχρι τον μακρινό του πρόγονο Γκίλμπερ που έφθασε στην Αγγλία μαζί με τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή το 1066, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της οικογένειας.

 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Δούκας του Ουέστμινστερ πέθανε στο Νοσοκομείο Ρόγιαλ Πρέστον, όπου μεταφέρθηκε έπειτα από ξαφνική ασθένεια. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι υπέστη έμφραγμα στο κτήμα του στο Αμπεϊστεντ.

 

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα είναι «συγκλονισμένοι και θλιμμένοι από τον αιφνίδιο θάνατο του Δούκα, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της Φίλιππος απηύθυναν συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια.

Η σύζυγός του Δούκα του Ουέστμινστερ είναι νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ενώ ο μοναδικός γιος και κληρονόμος του, ο Χιου Γκρόβενορ, είναι νονός του πρίγκιπα Τζορτζ.

 

Ο Τζέραλντ Κάβεντις Γκρόβενορ είχε ευρεία φιλανθρωπική δράση με χιλιάδες δωρεές και έπαιζε καθοριστικό ρόλο σε οργανισμούς όπως το Βασιλικό Εθνικό Ινστιτούτο τυφλών και το St. John Ambulance, φιλανθρωπικός οργανισμός παροχής Πρώτων Βοηθειών.

 

«Στο πλαίσιο της αιωνιότητας, εάν είμαι τυχερός μπορεί να ζήσω σε αυτή τη Γη επί 70 χρόνια», είχε πει το 1995 σε συνέντευξή του στο BBC. «Αυτή η ιδιοκτησία ήταν μαζί μας για 3, 4, 5, 600 χρόνια, κατά συνέπεια δεν είμαι παρά ένα φτερούγισμα στο Χρόνο και την Ιστορία».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM
Λετονία Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Η Λετονία αποσύρεται από τη βασική ευρωπαϊκή συνθήκη για την προστασία των γυναικών

Συντηρητικά κόμματα και θρησκευτικές οργανώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτεθεί στη συνθήκη, υποστηρίζοντας ότι προωθεί την «ιδεολογία του φύλου» και υπονομεύει τις «παραδοσιακές αξίες της οικογένειας»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
«Αυτή η ιδιοκτησία ήταν μαζί μας για 3, 4, 5, 600 χρόνια, κατά συνέπεια δεν είμαι παρά ένα φτερούγισμα στο Χρόνο και την Ιστορία». Έχει καταλάβει κανείς τι θέλει να πει ο ποιητής;;