Πέθανε ξαφνικά ο "γαλαζοαίματος" τρίτος πλουσιότερος άνδρας στη Βρετανία

Πέθανε ξαφνικά ο "γαλαζοαίματος" τρίτος πλουσιότερος άνδρας στη Βρετανία Facebook Twitter
5

Ο Τζέραλντ Κάβεντις Γκρόβενορ, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, γνωστός με τον τίτλο του Δούκα του Ουέστμινστερ, πέθανε σήμερα ξαφνικά σε ηλικία 64 ετών , αφήνοντας μία περιουσία 9 δισεκατομμυρίων λιρών στον 25χρονο γιο του, τον Χιού Γκρόβενορ, και προκαλώντας σοκ στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

 

Ο δούκας ήταν ιδιοκτήτης τεράστιων εκτάσεων γης στην Οξφόρδη, το Τσεσάιρ, τη Σκωτία, αλλά και στο κεντρικό Λονδίνο, στο Μέιφερ και την Μπελγκράβια.

 

Στενός φίλος του πρίγκιπα Καρόλου, η ιστορία της οικογενείας του φθάνει μέχρι τον μακρινό του πρόγονο Γκίλμπερ που έφθασε στην Αγγλία μαζί με τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή το 1066, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της οικογένειας.

 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Δούκας του Ουέστμινστερ πέθανε στο Νοσοκομείο Ρόγιαλ Πρέστον, όπου μεταφέρθηκε έπειτα από ξαφνική ασθένεια. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι υπέστη έμφραγμα στο κτήμα του στο Αμπεϊστεντ.

 

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα είναι «συγκλονισμένοι και θλιμμένοι από τον αιφνίδιο θάνατο του Δούκα, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της Φίλιππος απηύθυναν συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια.

Η σύζυγός του Δούκα του Ουέστμινστερ είναι νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ενώ ο μοναδικός γιος και κληρονόμος του, ο Χιου Γκρόβενορ, είναι νονός του πρίγκιπα Τζορτζ.

 

Ο Τζέραλντ Κάβεντις Γκρόβενορ είχε ευρεία φιλανθρωπική δράση με χιλιάδες δωρεές και έπαιζε καθοριστικό ρόλο σε οργανισμούς όπως το Βασιλικό Εθνικό Ινστιτούτο τυφλών και το St. John Ambulance, φιλανθρωπικός οργανισμός παροχής Πρώτων Βοηθειών.

 

«Στο πλαίσιο της αιωνιότητας, εάν είμαι τυχερός μπορεί να ζήσω σε αυτή τη Γη επί 70 χρόνια», είχε πει το 1995 σε συνέντευξή του στο BBC. «Αυτή η ιδιοκτησία ήταν μαζί μας για 3, 4, 5, 600 χρόνια, κατά συνέπεια δεν είμαι παρά ένα φτερούγισμα στο Χρόνο και την Ιστορία».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΡΑΚΑΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας ανοίγει ξανά επτά χρόνια μετά το κλείσιμό της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας το 2019, λίγο αφότου έκριναν παράνομη την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο μετά από εκλογές που θεωρήθηκαν ευρέως ότι αμαυρώθηκαν από νοθεία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τις μονάδες ενέργειας» - «Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» απαντά η Τεχεράνη

«Αυτό που έχει προταθεί είναι μηνύματα που έχουμε λάβει μέσω μεσαζόντων, τα οποία υποδηλώνουν την επιθυμία των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Διεθνή / «Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας», σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε

Οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε συγγραφέας, γνωστός κυρίως για βιβλία που αφορούν τη βασιλική οικογένεια - Τι έγραψε για «την τελευταία νύχτα του Φιλίππου»;
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
«Αυτή η ιδιοκτησία ήταν μαζί μας για 3, 4, 5, 600 χρόνια, κατά συνέπεια δεν είμαι παρά ένα φτερούγισμα στο Χρόνο και την Ιστορία». Έχει καταλάβει κανείς τι θέλει να πει ο ποιητής;;