ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

Κριός

Κριοί, αυτή την εβδομάδα σας δίνονται ο πολύτιμος χρόνος και τα απαραίτητα μέσα για να κάνετε έναν απολογισμό των ερωτικών σας, προτού περάσετε σε μια νέα εποχή για τα αισθηματικά σας. Το θέμα δεν είναι μόνο τι δυνατότητες έχετε και πώς θα τις αξιοποιήσετε. Το ουσιώδες είναι να κατασταλάξετε σ’ αυτό που πραγματικά θέλετε και να το επιλέξετε συνειδητά, παραγκωνίζοντας αναγκαστικά τις υπόλοιπες επιλογές σας. Θέλει δύναμη, αλλά μπορείτε να το κάνετε. Ευτυχώς, η Αφροδίτη εντείνει τη αυτογνωσία σας, παροτρύνοντάς σας να εξετάσετε με θάρρος και ειλικρίνεια τα συναισθήματά σας και κατόπιν να κινηθείτε βάσει αυτών. Τα επαγγελματικά σας περνούν από μεγάλο λούκι αυτές τις μέρες, καθώς η ανάγκη συγκρούεται σφόδρα με την επιθυμία. Ακόμα κι αν νιώθετε ότι πνίγεστε όμως, μην επιλέξετε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή, αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να τα καταφέρετε.

Ταύρος

Είναι πολλοί εκείνοι που θα βασιστούν στις δυνάμεις σας τώρα, παραγνωρίζοντας τη διάθεση και την πραγματική σας βούληση, Ταύροι. Το γεγονός ότι δείχνετε ισχυροί και ακλόνητοι δεν σημαίνει απαραίτητα πως είστε, κι αυτό πρέπει κάπου εδώ να γίνει αντιληπτό. Η συγκυρία, λοιπόν, ενδείκνυται για να θέσετε τα δικά σας όρια απέναντι σε όσους διεκδικούν συνεχώς, χωρίς επίγνωση των δικών σας συναισθημάτων. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, ο Άρης ευνοεί την ατομική πρωτοβουλία και αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητές για την ανέλιξη και την καταξίωσή σας, όπως τις έχετε στο μυαλό σας. Ο ανταγωνισμός είναι έντονος και όχι απολύτως δίκαιος, αλλά όλα δείχνουν πως διαθέτετε την απαιτούμενη ενέργεια για να τον εξολοθρεύσετε. Προσεκτικά πρέπει να κινηθείτε στα ερωτικά σας, ειδικά αν σχετίζεστε με Υδροχόους και Ιχθύς. Οι ισορροπίες είναι πιο λεπτές από ποτέ.

Δίδυμος

Ξεκολλήστε επιτέλους από τα άτομα που δεν σας προσφέρουν απολύτως τίποτα, Δίδυμοι. Έχετε μια ροπή προς την αυτοκαταστροφή αυτό το διάστημα, αλλά ευτυχώς τα πράγματα αλλάζουν ριζικά, οι προτεραιότητές σας διαφοροποιούνται και οι μηχανισμοί άμυνάς σας ξυπνούν από τον λήθαργο. Ο Δίας σας δίνει την απαιτούμενη ώθηση για να στραφείτε προς τον εαυτό σας και να εξετάσετε τις ανάγκες σας υπό ένα ωριμότερο πρίσμα. Ο έρωτας δεν αποτελεί πλέον διαγωνισμό, αλλά ουσιαστικό στόχο, που όμως δεν σας γίνεται εμμονή. Οι σχέσεις σας με τους Τοξότες και τους Ιχθύς παίρνουν τα πάνω τους και τα όποια προβλήματα του παρελθόντος παύουν να σας απασχολούν. Δώστε έμφαση στην οικογένεια αυτή την εβδομάδα και μη διστάσετε να κάνετε περισσότερες υποχωρήσεις από το συνηθισμένο, προκειμένου να αποφύγετε μια σφοδρή, πλην όμως αχρείαστη σύγκρουση. Σε ομαλή τροχιά τα οικονομικά σας.

Καρκίνος

Βρίσκεστε σε αφιλόξενο περιβάλλον σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας κι αυτή η κατάσταση έχει αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία σας. Επειδή, όμως, για κάθε πρόβλημα υπάρχει ο αντίστοιχος φταίχτης, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε τα άτομα που προκαλούν αυτή την κατάσταση και να σταματήσετε να αποδέχεστε παθητικά τον αρνητισμό τους. Η Αφροδίτη δίνει νέα πνοή σε μια ερωτική σχέση που είχε πέσει σε τέλμα και τα πράγματα δεν μοιάζουν πλέον όσο σκούρα έμοιαζαν πριν. Προσοχή, όμως, Καρκίνοι, κανείς δεν μπορεί να αναστήσει μια σχέση, αν αυτή έχει τελειώσει οριστικά. Έχει έρθει, λοιπόν, η στιγμή να κάνετε ένα θαρραλέο ξεσκαρτάρισμα στον κύκλο σας και να κόψετε τους δεσμούς που είχαν διατηρηθεί μόνο από συνήθεια. Είναι μάταιο να ελπίζετε σε θαύματα σε μερικές οριακές περιπτώσεις. Αλλαγές στα του σπιτιού, κυρίως σε επίπεδο οργάνωσης.

Λέων

Αυτές οι μέρες χαρακτηρίζονται από ένα μεγάλο κύμα αλλαγής που παρασύρει σχεδόν όλες τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, Λέοντες. Τα συναισθήματα αλλάζουν, αλλά δεν αλλάζουν όλα με τον ίδιο τρόπο. Η Αφροδίτη ενισχύει τη διαίσθησή σας και από κει που δεν το περιμένατε καθόλου αρχίζετε να αποκτάτε πληρέστερη αντίληψη των σκέψεων και των συναισθημάτων των δικών σας ανθρώπων. Προσοχή στις διενέξεις σας με Κριούς και Παρθένους αυτή την εβδομάδα. Το κλίμα δεν είναι ιδανικό και κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί πως ένας φαινομενικά ασήμαντος καβγάς δεν θα επηρεάσει την επικοινωνία σας σε βάθος χρόνου. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, επιτέλους σας δίνεται η ευκαιρία να πάρετε το πάνω χέρι σε μια σημαντική υπόθεση και να αποδείξετε την αξία σας με τον τρόπο που νομίζετε. Μη σπαταλήσετε πολύτιμη ενέργεια, δίνοντας έναν χαμένο αγώνα.

Παρθένος

Η Σελήνη βάζει ισχυρά εμπόδια στον δρόμο σας προς την ερωτική αποκατάσταση, αλλά τα πάντα μπορούν να διορθωθούν, αν αποφασίσετε να πάρετε τα πράγματα στα χέρια σας. Αρκετά περιμένατε από συγκυρίες και ανθρώπους να σας ευνοήσουν. Οι συνθήκες δεν θα γίνουν ποτέ ιδανικές από μόνες τους, Παρθένοι. Κάντε κάτι τώρα, ακόμα κι αν αποδειχτεί λάθος στο τέλος. Η πολιορκία των Υδροχόων γίνεται τώρα ιδιαίτερα έντονη και μπορεί να σας φέρει σε αρκετά δύσκολη θέση, αν δεν τη διαχειριστείτε σωστά. Καλύτερα να ξεκαθαρίσετε τα συναισθήματά σας απέναντι σε όσους σας διεκδικούν, γιατί η αναμονή μπορεί εσάς να σας κολακεύει, αλλά στην ουσία δημιουργεί αχρείαστες έριδες. Τα οικονομικά σας βρίσκονται σε σταθερή τροχιά, επομένως το άγχος σας δεν δικαιολογείται καθόλου στην παρούσα φάση. Ακούστε με προσοχή τις προτάσεις των ανθρώπων που εμπιστεύεστε, αλλά μην παρασυρθείτε από ριψοκίνδυνα σενάρια.

Ζυγός

Ο χρόνος έχει ιαματικές ικανότητες, Ζυγοί, και αυτές τις μέρες θα αρχίσετε σιγά-σιγά να τις διαπιστώνετε. Ένα ερωτικό πλήγμα του παρελθόντος που σας στιγμάτισε όσο ελάχιστα πράγματα επιτέλους ξεθωριάζει και παύει να αποτελεί προτεραιότητά σας. Η Σελήνη στρώνει τον δρόμο για μια νέα, πολλά υποσχόμενη ερωτική ιστορία, που, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν φέρει τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων. Αυτήν τη φορά καλό θα είναι να εστιάσετε περισσότερο στην επικοινωνία σας με το άτομο που σας ενδιαφέρει και να αφήσετε τα ζωώδη σας ένστικτα για την ώρα που η μεταξύ σας σχέση θα έχει ζυμωθεί αρκετά. Στον επαγγελματικό τομέα η ρουτίνα διαταράσσεται από ένα απρόσμενο περιστατικό, το οποίο θα εγείρει και αρκετά θέματα εμπιστοσύνης ανάμεσα σ’ εσάς και τους συνεργάτες σας. Σκεφτείτε πολύ προσεχτικά πριν μιλήσετε ανοιχτά για τα προβλήματα που σας απασχολούν - το ακροατήριό σας είναι μάλλον ακατάλληλο.

Σκορπιός

Ο έρωτας μπορεί να έρθει στη ζωή σας με διάφορες μορφές, Σκορπιοί. Μη μένετε κολλημένοι σε συγκεκριμένα μοτίβα και σε παλιότερες εμπειρίες σας. Αυτή την εβδομάδα ο Κρόνος φέρνει στην καθημερινότητά σας την καινοτομία που τόσο της έλειπε, βοηθώντας σας να ανοιχτείτε σε νέες προοπτικές, συχνά με αβέβαιο χαρακτήρα. Μην πείτε όχι σε προτάσεις (ερωτικού ή άλλου περιεχομένου) από φόβο για το άγνωστο. Η συγκυρία ευνοεί τους τολμηρούς και πρέπει να την εκμεταλλευτείτε. Οι ανάγκες ενός συγγενή σας θα στρέψουν την προσοχή σας στην οικογένεια και ίσως αυτό σας βοηθήσει να εντοπίσετε μερικά προβλήματα που για καιρό αγνοούσατε. Ποτέ δεν είναι αργά να επιληφθείτε μιας δυσλειτουργικής κατάστασης, Σκορπιοί, πόσο μάλλον αν αυτή αφορά τα πρόσωπα του πολύ στενού σας κύκλου. Προσοχή στις συγκρούσεις με Κριούς και Ταύρους, δεν θα έχουν θετική κατάληξη.

Τοξότης

Αυτή η εβδομάδα προσφέρεται για να επαναπροσδιορίσετε μερικές από τις σημαντικότερες διαπροσωπικές σας σχέσεις, προσπαθώντας παράλληλα να παραμείνετε αντικειμενικοί και αμερόληπτοι. Δεν είναι όλες οι σχέσεις φτιαγμένες για να κρατάνε παντοτινά, αλλά και αυτές που αντέχουν στον χρόνο δεν μπορούν να μείνουν ίδιες για πάντα. Η Αφροδίτη σας δίνει τα κατάλληλα μέσα για να επιφέρετε κάποιες ουσιώδεις αλλαγές, από τις οποίες θα κριθεί το μέλλον των επαφών σας με τα πρόσωπα του στενού σας κύκλου. Στα επαγγελματικά σας, ο τρόπος που διαχειρίζεστε τον θυμό και τις ιδιοτροπίες των άλλων θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή σας. Συγκρατήστε τα νεύρα σας και επιστρατεύστε τις διπλωματικές σας ικανότητες τώρα που μπορείτε. Κρατώντας ίσες αποστάσεις από κάθε άκρο θα καταφέρετε όχι μόνο να γεφυρώσετε διαφορές αλλά και να αναδειχθείτε σωστοί επαγγελματίες (σε αντίθεση με εκείνους που αρέσκονται στις συγκρούσεις).

Αιγόκερως

Η γνώμη των άλλων, καλώς ή κακώς, μετράει πολύ αυτό το διάστημα, γι’ αυτό θα πρέπει να προσπαθήσετε να διατηρήσετε ένα ευχάριστο κοινωνικό προφίλ, μέχρι τουλάχιστον να δείτε τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Η επαγγελματική σας επιτυχία είναι τώρα άρρηκτα συνδεδεμένη με τις εντυπώσεις που καλλιεργείται ως άνθρωποι, επομένως οι αρνητικές σας πτυχές καλό είναι να μείνουν μακριά από εκείνους που λύνουν και δένουν στον χώρο που επιδιώκετε να αναδειχθείτε. Η Αφροδίτη επηρεάζει θετικά τα αισθηματικά σας και δίνει νέο αέρα σε μια ερωτική σχέση που είχε αρχίσει να κάνει κοιλιά. Μην επαναπαύεστε, όμως, μόνο σε ό,τι φέρνει η συγκυρία, Αιγόκεροι. Ήρθε ο καιρός να αναλάβετε πρωτοβουλίες και να πάρετε αρκετά ρίσκα με απώτερο σκοπό να ενσαρκώσετε επί της ουσίας τον ρόλο του πρωταγωνιστή στη ζωή σας. Προσοχή στις οικογενειακές συγκρούσεις, είναι πιο επικίνδυνες απ’ όσο φαίνονται.

Υδροχόος

Η πλανητική συγκυρία των ημερών δημιουργεί νέο δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα σ’ εσάς και στο πρόσωπο με το οποίο σχετίζεστε ερωτικά. Η εγκεφαλική επαφή είναι κάτι που σας έλειπε το τελευταίο διάστημα και που τώρα αρχίζετε σιγά-σιγά να εξερευνάτε, με τα πρώτα αποτελέσματα να δικαιώνουν τις προσδοκίες σας. Η κτητικότητά σας απέναντι σε αυτό το πρόσωπο είναι εύλογη ως έναν βαθμό, αλλά δεν πρέπει να σας οδηγήσει σε ακρότητες. Προσπαθήστε να μην πέσετε στις παγίδες που χλευάζατε λίγο καιρό πριν, Υδροχόοι. Στο μέτωπο των επαγγελματικών σας τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Μάχεστε γι’ αυτό που εσείς θέλετε και όχι για κάτι που κάποιος άλλος φαντάστηκε πως θα σας ταιριάζει. Μείνετε πιστοί στον προγραμματισμό και στα σχέδιά σας και η επιμονή σας θα ανταμειφθεί γρηγορότερα απ’ ό,τι νομίζετε.

Ιχθύς

Η εβδομάδα αυτή είναι μια εβδομάδα ρεαλισμού και συνειδητοποίησης, Ιχθύες. Επιτέλους, παραδέχεστε ότι κάποιες μακροχρόνιες σχέσεις έχουν σταματήσει να σας εξυπηρετούν και αναγνωρίζετε ότι παρόλη την ιστορική τους αξία, είναι προτιμότερο να τερματιστούν από το να σας τραβήξουν στον πάτο μαζί τους. Η Αφροδίτη αποκαλύπτει καινούργιους συναισθηματικούς ορίζοντες, ανοίγοντάς σας τα μάτια απέναντι σε προοπτικές που είτε αγνοούσατε επίτηδες, είτε πραγματικά δεν γνωρίζατε πως υπήρχαν. Προσοχή, δεν θα είναι εύκολο να ανοιχτείτε κατευθείαν σε καινούργιες σχέσεις, αλλά η ικανότητά σας να προσαρμόζεστε θα σας βοηθήσει να συνηθίσετε σταδιακά τη νέα σας πραγματικότητα. Αρκετοί θα ζητήσουν τη βοήθειά σας αυτές τις μέρες (σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είστε υποχρεωμένοι να τη δώσετε άνευ όρων και προτίμησης. Μόνο εσείς ξέρετε για ποιον θα ξοδευτείτε, Ιχθύες.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ