Βερνίκι νυχιών κατά του βιασμού

Βερνίκι νυχιών κατά του βιασμού Facebook Twitter
7

Τέσσερις φοιτητές από το North Carolina University ανακάλυψαν τον τρόπο που ένα συνηθισμένο γυναικείο προϊόν ομορφιάς μπορεί να λειτουργήσει σαν μέσο πρόληψης κατά των βιασμών.

Το βερνίκι νυχιών που κατασκεύασαν ονομάζεται "Undercover Colors" και έχει τη δυνατότητα να αλλάζει χρώμα όταν έρχεται σε επαφή με μερικά από τα πιο κοινά φάρμακα που χρησιμοποιούνται σαν μέσα για βιασμό, όπως το Rohypnol, το Xanax και το GHB.

Το μόνο που όποια γυναίκα το φοράει χρειάζεται να κάνει για να διαπιστώσει αν είναι υποψήφιο θύμα στις σεξουαλικές ορέξεις κάποιου, είναι να βουτήξει ένα δάχτυλο στο ποτό της. Το βερνίκι νυχιών χρειάζεται μια στιγμιαία επαφή με κάποια από τις παραπάνω ουσίες και λίγα δευτερόλεπτα για να αλλάξει χρώμα.

Η υποδοχή του καινοτόμου αυτού προϊόντος δεν ήταν όμως θερμή από όλους. Αν και όλες οι πλευρές αναγνωρίζουν τις καλές προθέσεις των φοιτητών, αρκετοί υπογραμμίζουν πως η "εφεύρεση" είναι ακόμη μια αφορμή για να απομακρυνθούμε από το πραγματικό πρόβλημα των βιασμών που δεν είναι η προφύλαξη του θύματος, αλλά η αποτροπή του δράστη.

 

Βερνίκι νυχιών κατά του βιασμού Facebook Twitter
Oι τέσσερις φοιτητές που δημιούργησαν το βερνίκι "Undercover Colors"

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΤΡΑΜΠ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Επίθεση Βανς κατά Ισραηλινών υπουργών: «Ο Τραμπ είναι ο μόνος σύμμαχος που σας έχει απομείνει»

Ο Βανς έστρεψε τα πυρά του ιδιαίτερα εναντίον του Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ και του Μπεζαλέλ Σμότριτς, δύο από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες της ακροδεξιάς πτέρυγας της κυβέρνησης Νετανιάχου
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Διεθνή / Ο Μακρόν προειδοποιεί για «δύσκολες ημέρες» καθώς νέο κύμα καύσωνα πλήττει τη δυτική Ευρώπη

Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών αναμένονται σε Γαλλία και Ισπανία, ενώ εκατομμύρια πολίτες ζουν σε περιοχές που έχουν τεθεί σε καθεστώς προειδοποίησης για ακραία ζέστη
THE LIFO TEAM
ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΠΕΡΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Η Βενετία εξετάζει τουριστικό τέλος εισόδου έως 50 ευρώ για να περιορίσει τον υπερτουρισμό

Το μέτρο θα αφορά όσους επισκέπτονται την πόλη αυθημερόν, ενώ ακόμη και όσοι διανυκτερεύουν θα υποχρεούνται να δηλώσουν την παρουσία τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΜΑΣΤΙΓΩΜΑ ΧΙΤΖΑΜΠ

Διεθνή / Ιράν: «Μια σκληρή υπενθύμιση, αλλά και υπερηφάνεια» η υπόθεση της Παραστού που καταδικάστηκε σε 74 μαστιγώματα

Καλλιτέχνες και φορείς αντιδρούν στην καταδίκη της 29χρονης επειδή τραγούδησε χωρίς χιτζάμπ στο YouTube - «Η ανοχή απέναντι σε ένα καθεστώς που μαστιγώνει γυναίκες για τη φωνή τους, απλώς το ενθαρρύνει να συνεχίσει στον ίδιο τυραννικό δρόμο»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
"...μια αφορμή για να απομακρυνθούμε από το πραγματικό πρόβλημα των βιασμών που δεν είναι η προφύλαξη του θύματος, αλλά η αποτροπή του δράστη." Δε μπορώ να ακούω άλλες βλακείες. Προφανώς το ιδανικό θα ήταν η αποτροπή του δράστη, όμως βιασμοί γίνονται, το χάπι υπάρχει, τι να κάνουμε τώρα; Αν τρόπος να προφυλαχθώ από τον κίνδυνο, τι θα πω; Όχι σας ευχαριστώ, περιμένω ακόμη να βρεθεί η λύση στο πραγματικό πρόβλημα και να μην υπάρχουν πια βιαστές!Μπράβο στα παιδιά για την ιδέα, πολύ ενδιαφέρον!!
Τι ακουμε!Δηλαδή @ank1986 η Roche, κολοσσός στη φαρμακοβιομηχανια παράγει το Rohypnol με target group τους βιαστές;από wikipedia: "Flunitrazepam /ˌfluːnɨˈtræzɨpæm/ — also known as Narcozep, Rohypnol, Rohipnol, Roipnol, or in the vernacular, simply roofies[1] — is an intermediate acting benzodiazepine used as an hypnotic, sedative, anticonvulsant, anxiolytic, and skeletal muscle relaxant drug."
Κι εγώ το ξαναδιάβασα αυτό το σημείο, να σιγουρευτώ ότι είδα καλά. Η ιδέα των φοιτητών είναι εξαιρετική και μακάρι να περάσει σε εφαρμογή το συντομότερο, να σωθούν άνθρωποι!
Ναι,γιατι αυτα τα φαρμακα ΠΡΟΦΑΝΩΣ παρασκευαζονται και χρησιμοποιουνται για αλλους λογους.Αυτο που προτεινεις δηλαδη ειναι να καταργηθουν ολα τα ηρεμιστικα χαπια για να μην υπαρχουν βιασμοι?Αν ο αλλος θελει να βιασει θα βρει τροπο.