Βερνίκι νυχιών κατά του βιασμού

Βερνίκι νυχιών κατά του βιασμού Facebook Twitter
7

Τέσσερις φοιτητές από το North Carolina University ανακάλυψαν τον τρόπο που ένα συνηθισμένο γυναικείο προϊόν ομορφιάς μπορεί να λειτουργήσει σαν μέσο πρόληψης κατά των βιασμών.

Το βερνίκι νυχιών που κατασκεύασαν ονομάζεται "Undercover Colors" και έχει τη δυνατότητα να αλλάζει χρώμα όταν έρχεται σε επαφή με μερικά από τα πιο κοινά φάρμακα που χρησιμοποιούνται σαν μέσα για βιασμό, όπως το Rohypnol, το Xanax και το GHB.

Το μόνο που όποια γυναίκα το φοράει χρειάζεται να κάνει για να διαπιστώσει αν είναι υποψήφιο θύμα στις σεξουαλικές ορέξεις κάποιου, είναι να βουτήξει ένα δάχτυλο στο ποτό της. Το βερνίκι νυχιών χρειάζεται μια στιγμιαία επαφή με κάποια από τις παραπάνω ουσίες και λίγα δευτερόλεπτα για να αλλάξει χρώμα.

Η υποδοχή του καινοτόμου αυτού προϊόντος δεν ήταν όμως θερμή από όλους. Αν και όλες οι πλευρές αναγνωρίζουν τις καλές προθέσεις των φοιτητών, αρκετοί υπογραμμίζουν πως η "εφεύρεση" είναι ακόμη μια αφορμή για να απομακρυνθούμε από το πραγματικό πρόβλημα των βιασμών που δεν είναι η προφύλαξη του θύματος, αλλά η αποτροπή του δράστη.

 

Βερνίκι νυχιών κατά του βιασμού Facebook Twitter
Oι τέσσερις φοιτητές που δημιούργησαν το βερνίκι "Undercover Colors"

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνηση του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"...μια αφορμή για να απομακρυνθούμε από το πραγματικό πρόβλημα των βιασμών που δεν είναι η προφύλαξη του θύματος, αλλά η αποτροπή του δράστη." Δε μπορώ να ακούω άλλες βλακείες. Προφανώς το ιδανικό θα ήταν η αποτροπή του δράστη, όμως βιασμοί γίνονται, το χάπι υπάρχει, τι να κάνουμε τώρα; Αν τρόπος να προφυλαχθώ από τον κίνδυνο, τι θα πω; Όχι σας ευχαριστώ, περιμένω ακόμη να βρεθεί η λύση στο πραγματικό πρόβλημα και να μην υπάρχουν πια βιαστές!Μπράβο στα παιδιά για την ιδέα, πολύ ενδιαφέρον!!
Τι ακουμε!Δηλαδή @ank1986 η Roche, κολοσσός στη φαρμακοβιομηχανια παράγει το Rohypnol με target group τους βιαστές;από wikipedia: "Flunitrazepam /ˌfluːnɨˈtræzɨpæm/ — also known as Narcozep, Rohypnol, Rohipnol, Roipnol, or in the vernacular, simply roofies[1] — is an intermediate acting benzodiazepine used as an hypnotic, sedative, anticonvulsant, anxiolytic, and skeletal muscle relaxant drug."
Κι εγώ το ξαναδιάβασα αυτό το σημείο, να σιγουρευτώ ότι είδα καλά. Η ιδέα των φοιτητών είναι εξαιρετική και μακάρι να περάσει σε εφαρμογή το συντομότερο, να σωθούν άνθρωποι!
Ναι,γιατι αυτα τα φαρμακα ΠΡΟΦΑΝΩΣ παρασκευαζονται και χρησιμοποιουνται για αλλους λογους.Αυτο που προτεινεις δηλαδη ειναι να καταργηθουν ολα τα ηρεμιστικα χαπια για να μην υπαρχουν βιασμοι?Αν ο αλλος θελει να βιασει θα βρει τροπο.