ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Να αγαπάς.

Να αγαπάς. Facebook Twitter
0


Να αγαπάς όπως τα μικρά παιδιά. Ανιδιοτελώς . Υπάρχει ομορφότερο συναίσθημα από την αγάπη; Την πραγματική αγάπη. Την αγάπη που φωλιάζει στην καρδιά σου και είναι έτοιμη απλόχερα να δοθεί, έτσι , χωρίς αντάλλαγμα. Το σκέφτεσαι ε ; Ποια ονειροπόλα λες τα λέει πάλι; Πριν ειρωνευτείς , πριν αμφιβάλεις απλά σκέψου την τελευταία εκείνη φορά που την ένιωσες ...και πες μου, πόσο κοντά στην ευτυχία έφτασες και τι θα έδινες για να την αγγίξεις ξανά; Και πίστεψε με μπορείς να την αγγίζεις ξανά και ξανά.


Κάποτε κάποιος μου είπε : «Με το να παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου , με το να δίνεις γεμίζει η καρδιά σου». Πόσο δίκιο είχε. Και ναι. Δώσε. Μοίρασε χαμόγελα και βοήθησε κάποιον σήμερα. Απλά πράγματα που θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Ολοκληρωμένο. Ευτυχισμένο. Ας είναι κάποιος άγνωστος. Κάποιος που δε θα ξαναδείς ποτέ. Κάποιον που μεταξύ μας θα σε κάνει να σκεφτείς «Τελικά είμαι καλός άνθρωπος» και θα σε κάνει να νιώσεις αυτό το γλυκό αίσθημα της ηθικής ικανοποίησης . Σκέψου κάτι... Πόσο θα χαιρόσουν όταν θα σου έλεγε η ηλικιωμένη γιαγιά σου ότι κάποιος την πήρε απ' το μπράτσο τη στιγμή που φαινόταν χαμένη και τη βοήθησε να περάσει το δρόμο ; Σκέψου τι ανακούφιση θα έδινε σε εκείνη μια απλή κίνηση βοήθειας . Απλή για μένα και εσένα. Απαραίτητη όμως για εκείνη και τη ζωή της. Και ναι , εκείνος μικρός ήρωας. Λοιπόν ; Το βλέπεις; Απαραίτητη η αγάπη. Χρόνος διεξαγωγής : 7 δευτερόλεπτα.


«As you grow older, you will discover that you have two hands, one for helping yourself, the other for helping others (A.Hepburn)». Έτσι είναι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χέρια , τα πόδια , τα μάτια , τις γνώσεις και πάνω από όλα την καρδιά και την καλή σου διάθεση . Μη φοβάσαι να πληγωθείς. Μη φοβάσαι γενικά. Τα πράγματα θα συμβούν έτσι και αλλιώς . Πως θα σου φαινόταν να γινόσουν και εσύ ένας ακόμα ψυχρός παρατηρητής που μπορεί αλλά δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει; Μετά ποιος ο λόγος να μιλάμε για ευτυχία και αγάπη ; Πως μπορείς να είσαι ευτυχισμένος όταν ο διπλανός σου χρειάζεται ένα χέρι για να σηκωθεί και εσύ του το αρνείσαι ή αδιαφορείς ; Σήμερα από το μπαλκόνι είδα ένα μικρό κοριτσάκι να δίνει νερό σε ένα αδέσποτο σκυλάκι. Το σκυλί έπινε και έπινε και εκείνο φώναζε «Μπαμπά , μπαμπά να του βάλουμε κι άλλο, διψάει το καημένο» Βλέπεις ;Αγάπη λέγεται. Χρόνος διεξαγωγής : 5 δευτερόλεπτα.


Σίγουρα θα αναρωτιέσαι... Γιατί να είμαι εγώ ο καλός Σαμαρείτης ;και εγώ ευθύς θα σου απαντήσω : Γιατί όχι ;Υπάρχει κάτι «κακό» στο να είναι κανείς καλός ; Στο να αγαπάει και να προσφέρει; Ευτυχία δεν είναι μόνο όταν ο εργοδότης σου θα σου κάνει αύξηση μισθού, θα σου δώσει προαγωγή κλπ. Δε λέω , ευτυχισμένη θα ήμουν και εγώ και εσύ αλλά δεν είναι αυτή η ουσία. Η ευτυχία και η αγάπη είναι δική μας δημιουργία. Είναι εκείνα τα λίγα δευτερόλεπτα που θα κάνεις με την καρδιά σου . Η ζωή να ξέρεις πάντα ανταποκρίνεται στην αγάπη. Πως θα ήταν ο κόσμος αν όλοι αφιέρωναν μερικά δευτερόλεπτα μέσα στη μέρα για να δώσουν ελπίδα και αισιοδοξία; Μιλάω για απλές χειρονομίες , δωρεάν συναισθήματα , πολλά χαμόγελα που κάνουν έναν άνθρωπο χαρούμενο. Μη ξεχνάς: Γεννιόμαστε και πεθαίνουμε χωρίς να έχουμε τίποτα . Όλα είναι προσωρινά στη ζωή. Το μόνο που δεν χάνεται είναι η αγάπη.

0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ