ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Στο σφυρί βγάζει ο Ισημερινός, 30.000 χλμ² από τον Αμαζόνιο

1

Η κυβέρνηση του Ισημερινού σχεδιάζει να δημοπρατήσει πάνω από 30.000 χλμ² γης από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου σε κινεζικές βιομηχανίες εξόρυξης πετρελαίου, παρά την αντίδραση ιθαγενών.

Όπως αναφέρει η Guardian, το πρωί της Δευτέρας, μία ομάδα πολιτικών του Ισημερινού μετέβη στο Πεκίνο ώστε να συνάψει συμφωνίες με κινεζικές εταιρείες.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας τονίζει ότι οι πληθυσμοί που κατοικούν στο τροπικό δάσος, δεν έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους για την επισύναψη συμφωνιών, που όπως υποστηρίζουν θα καταστρέψουν το περιβάλλον και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής τους.

«Κάνουμε έκκληση στις δημόσιες και ιδιωτικές πετρελαϊκές εταιρείες όλου του κόσμου να μην συμμετέχουν στη διαδικασία της δημοπρασίας που παραβιάζει συστηματικά τα δικαιώματα εφτά γηγενών εθνικοτήτων, επιβάλλοντάς τους σχέδια εξόρυξης πετρελαίου, στη γη των προγόνων τους», γράφει μία ανοιχτή επιστολή μίας οργάνωσης ιθαγενών από τον Ισημερινό.

1

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Φλέγεται ξανά η Μέση Ανατολή: Νέα πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν για 7η νύχτα

Ο μόνος τρόπος για να διαπραγματευτεί κανείς με το Ιράν είναι μέσω της στρατιωτικής δύναμης, λέει ο Τραμπ - Η Τεχεράνη απαντά ότι δεν θα υποκύψει στις απειλές της Ουάσιγκτον
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ

Διεθνή / Πολίτες στοιχηματίζουν στο πόση έκταση θα κάψουν οι πυρκαγιές – Οι ειδικοί προειδοποιούν

Στις ΗΠΑ, διαδικτυακές πλατφόρμες δέχονται πονταρίσματα για την εξάπλωση και την κατάσβεση πραγματικών πυρκαγιών, προκαλώντας φόβους για εμπρησμούς, χειραγώγηση και κέρδη πάνω στην ανθρώπινη καταστροφή
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια