Το 1990, στις Βρυξέλλες, ο Alain Coumont άνοιξε τον πρώτο του φούρνο και από εκεί ξεκίνησε μια φιλοσοφία που σήμερα ταξιδεύει σε 21 χώρες, κρατώντας πάντα το ίδιο μυστικό: απλότητα, ποιότητα και σεβασμός στην παράδοση.
Το Le Pain Quotidien ήρθε στην Ιοφώντος και γίνεται το ξύπνημα της γειτονιάς. Από νωρίς το πρωί, τα ράφια γεμίζουν με βιολογικά ψωμιά που μόλις έχουν βγει από τον φούρνο: από το κλασικό λευκό, το σταρένιο και το ολικής άλεσης μέχρι ψωμί με φύτρα σίκαλης και το σκουρόχρωμο πολύσπορο, ενώ δίπλα τους το καρβέλι με καρύδια, το spelt, το βιολογικό ψωμί κάνναβης και τα λαχταριστά είδη μπαγκέτας συμπληρώνουν μια λίστα από την οποία διαλέγεις κάθε μέρα κάτι διαφορετικό.
Το brunch στο Le Pain Quotidien έχει αυτήν τη χαρακτηριστική ευρωπαϊκή άνεση, αλλά με την ποιότητα που αλλάζει τη γεύση. Βιολογικά αυγά και αγνά υλικά δημιουργούν συνταγές που μοιάζουν με πρωινό μπουφέ σε γαλλικό ξενοδοχείο: tartines επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί κάνναβης ή προζυμένιο λευκό, green scramble με αυγά και guacamole, croque monsieur και flatbreads που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Για όσους προτιμούν κάτι πιο γρήγορο, υπάρχουν φανταστικά grab & go σαντουϊτσάκια, φτιαγμένα με φρεσκοφουρνισμένα μπριός, τσιαπάτες, μπαγκέτες και αλμυρά κρουασάν που γεμίζονται καθημερινά με φρέσκα υλικά.
Το Le Pain Quotidien έχει και τη γλυκιά του πλευρά, με εκπληκτικές δημιουργίες της γαλλικής ζαχαροπλαστικής που δύσκολα προσπερνάς. Όσο πλησιάζουν οι γιορτές, ο χώρος γεμίζει εορταστικά αρώματα από μελομακάρονα (απλά, red velvet, με σοκολάτα ή speculoos), mini κουραμπιέδες, τσουρέκια σε διάφορες εκδοχές και το παραδοσιακό Cramique με επικάλυψη φιστικιού, brunette, dark ή white chocolate.
Ένας φούρνος που καταφέρνει κάθε μέρα να κάνει το απλό εξαιρετικό και τώρα ετοιμάζεται να φέρει τις νοστιμιές του και στο Νέο Ψυχικό για να τις απολαμβάνουν ακόμα περισσότεροι.
Ιοφώντος 31,
Αθήνα
210 725 8533
Social: lepain
quotidiengreece








- Facebook
- Twitter
- E-mail
0