Στην καρδιά της παγκόσμιας σκηνής του χορού, τα Grands Ballets Canadiens ξεχωρίζουν εδώ και δεκαετίες για τη μοναδική τους ικανότητα να γεφυρώνουν το κλασικό με το σύγχρονο. Από την ίδρυσή τους, έχουν υπηρετήσει με συνέπεια το πλούσιο ρεπερτόριο του μπαλέτου, παραμένοντας πιστοί στην τεχνική αρτιότητα και την καλλιτεχνική φινέτσα του κλασικού χορού, ενώ ταυτόχρονα ανοίγουν διαρκώς νέους δρόμους με έργα σύγχρονων χορογράφων και ανανεωτικές προσεγγίσεις.

 

Το κοινό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τούς θυμάται από την εξαιρετικά επιτυχημένη εμφάνισή τους το 2014. Οι χορευτές του φημισμένου καναδικού συγκροτήματος επιστρέφουν στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μουσικής για τρεις μόνο παραστάσεις, την Παρασκευή 7, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στις 20:00, με ένα διπλό πρόγραμμα υψηλής ενέργειας και συναισθηματικής έντασης:

 

•  Οι τέσσερις εποχές – σε μουσική του Αντόνιο Βιβάλντι – μια εκρηκτική, θεατρική χορογραφία, γεμάτη χιούμορ φαντασία και χαρά.

 

•  Καντάτα, ένα αφιέρωμα στη μουσική παράδοση της Νότιας Ιταλίας, με έντονα ρυθμικά στοιχεία και εκφραστική ένταση. Το έργο παντρεύει αυθεντικές φωνές, ζωντανή μουσική και δυναμική χορογραφία, δημιουργώντας μια αίσθηση καθολικής συμμετοχής και γιορτής.

 

Δύο έργα του Mauro Bigonzetti που συνθέτουν μια παράσταση-ορόσημο, η οποία αναδεικνύει τόσο τις τεχνικές δεξιότητες όσο και τη συναισθηματική εκφραστικότητα των χορευτών της ομάδας.

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, 20:00

Σάββατο 8 Νοεμβρίου, 20:00

Κυριακή 9 Νοεμβρίου, 20:00

 

Τιμές εισιτηρίων

10 € (εκπτωτικά) • 15 € • 24 € • 30 € • 38 € • 46 € • 55 €