Lidl Ελλάς: Δράση εθελοντικού καθαρισμού στα κέντρα logistics της για ένα καλύτερο αύριο

Η Lidl Ελλάς συνεχίζει τη δέσμευσή της για ένα καλύτερο αύριο με τη δράση εθελοντικού καθαρισμού στα κέντρα logistics της Facebook Twitter
0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Lidl Ελλάς συνεχίζει ακούραστα να επενδύει σε πράξεις με νόημα, δίνοντας ζωή στη δέσμευσή της για ένα καλύτερο αύριο. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Plastic Free Greece, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και ενταγμένη στην εθνική εκστρατεία «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Lidl Ελλάς γράφει το δικό της κεφάλαιο αλλαγής, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και τη συλλογική προσφορά.

Η πρωτοβουλία διανύει ήδη τον 6ο χρόνο ζωής της, έχοντας αφήσει πίσω της ουσιαστικά αποτελέσματα και αμέτρητα παραδείγματα ευαισθητοποίησης. Μετά την έναρξη της φετινής δράσης από την Άνδρο, τον πρώτο Plastic Free Greece Προορισμό, η Lidl Ελλάς προχώρησε με αποφασιστικότητα στην καθιερωμένη ανοιχτή εθελοντική της δράση, ενεργοποιώντας τους ίδιους τους εργαζομένους της στις περιοχές όπου βρίσκονται τα κέντρα logistics της.

Περισσότεροι από 100 εθελοντές – εργαζόμενοι και τα παιδιά τους αφιέρωσαν τον χρόνο, την ενέργεια και την καρδιά τους σε αυτή τη σημαντική αποστολή: να καθαρίσουν, να προστατέψουν, να εμπνεύσουν. Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τα Καλύβια Θορικού Αττικής (παραλία Άγιος Νικόλαος, Λαγονήσι), τη Θεσσαλονίκη (ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, Δήμος Δέλτα – παραλία), τα Τρίκαλα (όχθη Πηνειού, Διαλεκτό) και την Πάτρα (παραλία Πλαζ ΕΟΤ).

Ο αντίκτυπος ήταν ουσιαστικός. Συνολικά, 7.091,5 κιλά απορριμμάτων απομακρύνθηκαν από φυσικά τοπία, αφήνοντας πίσω τους όχι μόνο καθαρότερες ακτές, αλλά και ένα ισχυρό μήνυμα περιβαλλοντικής συνείδησης.

Αναλυτικά στοιχεία:

  • Θεσσαλονίκη: 380 κιλά απορριμμάτων – κυρίως πλαστικά μπουκάλια
  • Αττική: 55 κιλά απορριμμάτων – κυρίως μικρά πλαστικά κομμάτια
  • Τρίκαλα: 6.630 κιλά απορριμμάτων – κυρίως πλαστικά μπουκάλια
  • Πάτρα: 26,5 κιλά απορριμμάτων – κυρίως αποτσίγαρα

Κάθε σακούλα που γέμισε, κάθε βήμα πάνω στην άμμο, κάθε παιδικό χαμόγελο και κάθε χειραψία συνεργασίας, είναι η απόδειξη ότι η αλλαγή δεν έρχεται μόνη της. Η Lidl Ελλάς δεν σταματά να ονειρεύεται και να δρα για ένα βιώσιμο μέλλον. Με πράξεις που μιλούν δυνατά και με ανθρώπους που κάνουν τη διαφορά.

Επισκεφθείτε τη Lidl Ελλάς και στα:

corporate.lidl.gr

linkedin.com/company/lidl-hellas

facebook.com/lidlgr

instagram.com/lidl_hellas

youtube.com/lidlhellas

tiktok.com/@lidlhellas

Επιχειρείν
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όλη η Υδρόγειος ένα Σπίτι»: Μια έμπρακτη απάντηση στις γεωγραφικές ανισότητες για τους ογκολογικούς ασθενείς

Επιχειρείν / «Όλη η Υδρόγειος ένα Σπίτι»: Μια έμπρακτη απάντηση στις γεωγραφικές ανισότητες για τους ογκολογικούς ασθενείς

Πάνω από 1.400 διανυκτερεύσεις δωρεάν φιλοξενίας προσφέρθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε ασθενείς από την επαρχία.
THE LIFO TEAM
Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Έργο TWINVEST

Επιχειρείν / Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Έργο TWINVEST

Η συμμετοχή της ΔΕΗ στο TWINVEST εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου για την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων, την υποστήριξη βιώσιμων επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τη μετάβαση προς ένα ενεργειακό μέλλον όπου η τεχνολογία και η πράσινη ανάπτυξη συμβαδίζουν.
THE LIFO TEAM
H Lidl Ελλάς δεσμεύεται για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων ευαισθητοποιώντας το ευρύ κοινό με στόχο ένα καλύτερο αύριο

Επιχειρείν / H Lidl Ελλάς δεσμεύεται για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων ευαισθητοποιώντας το ευρύ κοινό με στόχο ένα καλύτερο αύριο

Με πλήρη συνείδηση και ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, η Lidl Ελλάς, υλοποιεί την καμπάνια «η δύναμή μας» με σεβασμό στο φαγητό και στόχο την ενημέρωση για την υπεύθυνη κατανάλωση.
THE LIFO TEAM
ΔΕΗ: Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του μεγάλου αιολικού πάρκου στη Ρουμανία

Επιχειρείν / ΔΕΗ: Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του μεγάλου αιολικού πάρκου στη Ρουμανία

Το νέο αιολικό πάρκο θα αποτελείται συνολικά από 23 ανεμογεννήτριες και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025, συμβάλλοντας σημαντικά στην οργανική ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ του Ομίλου ΔΕΗ.
THE LIFO TEAM
Dialectica: Παγκόσμια έρευνα για την Τεχνητή Νοημοσύνη σε 1,594 μεγάλες εταιρείες

Επιχειρείν / Dialectica: Παγκόσμια έρευνα για την Τεχνητή Νοημοσύνη σε 1,594 μεγάλες εταιρείες

Η έρευνα αποτυπώνει το βαθμό ενσωμάτωσης της Tεχνητής Nοημοσύνης στις λειτουργίες των εταιρειών, εστιάζοντας παράλληλα και στις βασικές τάσεις και προκλήσεις που συνδιαμορφώνουν το τοπίο.
THE LIFO TEAM
Η Lidl Ελλάς διακρίνεται για 8η συνεχή χρονιά ανάμεσα στις “The Most Sustainable Companies in Greece”

Επιχειρείν / Η Lidl Ελλάς διακρίνεται για 8η συνεχή χρονιά ανάμεσα στις “The Most Sustainable Companies in Greece”

Eντάσσεται στην ηγετική ομάδα των “Sustainable Companies” και “The Most Sustainable Companies in Greece 2025”, σημειώνοντας υψηλές επιδόσεις στην εφαρμογή και προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας.
THE LIFO TEAM