Από το Λονδίνο στο Τόκιο και από το Τόκιο στην Αθήνα, στις 30 Μαΐου και ώρα 19:30 - 22:30 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της Φαίης Θεοχάρους στην γκαλερί Artshot - Sophia Gaitani.

 

Όπως σημειώνει ο επιμελητής: «Η Φαίη Θεοχάρους δεν αφηγείται απλώς —τελετουργεί. Διευρύνει το πεδίο της μνήμης ως βιωματικής πολιτικής, προσκαλώντας μας να περιπλανηθούμε ως νεφελοβάτες στους ιριδίζοντες χώρους της παιδικής φαντασίας και να αντιληφθούμε τη ζέουσα παιδικότητα ως πράξη ενεργού αντίστασης. Η τέχνη της αποκαλύπτεται ως κάλεσμα για ολική επαγρύπνηση».

 

Επιμέλεια - Κείμενο: Κωνσταντίνος Θ. Σπυρόπουλος, ιστορικός τέχνης

 

ΦΑΙΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Εικαστικός Καλλιτέχνης

 

Η Φαίη, μια εικαστικός με σημερινή έδρα το Λονδίνο, γεννήθηκε στην Αθήνα, Ελλάδα, στις 2 Αυγούστου 1995. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών το 2022 και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκθέσεις, κυρίως στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Δουλεύει με λάδι σε καμβά, εξερευνώντας τους χώρους του Σουρεαλισμού και του Συμβολισμού.