Αιματοχυσία χωρίς τέλος στη Γάζα: Τουλάχιστον 146 νεκροί Παλαιστίνιοι σε ένα 24ωρο από τις ισραηλινές επιθέσεις

Αιματοχυσία χωρίς τέλος στη Γάζα: Τουλάχιστον 146 νεκροί Παλαιστίνιοι σε ένα 24ωρο από τις ισραηλινές επιθέσεις Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «Άρματα του Γεδεών» του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας που στόχο έχει την κατάληψη «στρατηγικών περιοχών» της Χαμάς.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) τόνισαν ότι δεν θα σταματήσουν την επιχείρηση «έως ότου η Χαμάς να πάψει να αποτελεί πλέον απειλή και όλοι οι όμηροι να επιστρέψουν στα σπίτια τους», ενώ ανέφεραν πως έχουν πλήξει «πάνω από 150 τρομοκρατικούς στόχους σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας» μέσα σε 24 ώρες.

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 146 Παλαιστινίους στη Γάζα και τραυματίσει τουλάχιστον 459 ακόμη, τις τελευταίες 24 ώρες. Οι ισραηλινές επιδρομές από την Πέμπτη σηματοδότησαν μία από τις φονικότερες φάσεις βομβαρδισμών από τότε που κατέρρευσε η εκεχειρία τον Μάρτιο.

Αξιωματούχοι της Πολιτικής Άμυνας και του υπουργείου Υγείας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Χαμάς αναφέρουν ότι περίπου 250 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times of Israel, η επιχείρηση «Άρματα του Γεδεών» – αναφορά σε βιβλικό πολεμιστή – προβλέπει την κατάληψη και τον έλεγχο εδαφών από τις IDF, τη μετακίνηση αμάχων προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, την επίθεση κατά της Χαμάς και την αποτροπή της από το να πάρει τον έλεγχο της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το Ισραήλ επέβαλε αποκλεισμό ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα τον Μάρτιο, μετά την κατάρρευση δίμηνης εκεχειρίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι «πολλοί άνθρωποι λιμοκτονούν» στη Γάζα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι το Ισραήλ προετοιμάζει μια «έντονη εισβολή στη Γάζα» με στόχο την κατάληψη και κατοχή εδαφών. Η κυβέρνησή του ανέφερε ότι η επιχείρηση δεν θα ξεκινούσε πριν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ολοκληρώσει την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή. Ο Τραμπ αποχώρησε από την περιοχή την Παρασκευή.

Ο Ύπατος Αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Φόλκερ Τουρκ, προειδοποίησε ότι η πρόσφατη κλιμάκωση από πλευράς Ισραήλ ενδέχεται να συνιστά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

«Αυτός ο τελευταίος καταιγισμός βομβαρδισμών, που εξαναγκάζει τους ανθρώπους να μετακινούνται υπό την απειλή εντατικοποιημένων επιθέσεων, η μεθοδική καταστροφή ολόκληρων γειτονιών και η άρνηση ανθρωπιστικής βοήθειας, υπογραμμίζουν ότι φαίνεται να υπάρχει μια ώθηση για μόνιμη δημογραφική αλλαγή στη Γάζα, κάτι που αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο και ισοδυναμεί με εθνοκάθαρση», εξήγησε.

Με πληροφορίες από BBC και Reuters

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για νέο παγκόσμιο δασμό 10%: «Θα τεθεί σε ισχύ σχεδόν αμέσως»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβάλλει νέο παγκόσμιο δασμό μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ακυρώσει πολλούς από τους παγκόσμιους δασμούς που είχε επιβάλει πέρυσι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Διεθνή / «Ντροπή»: Έξαλλος ο Τραμπ με το Ανώτατο Δικαστήριο για τους δασμούς - Ανακοίνωσε παγκόσμιο δασμό 10% 

Ο Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους δικαστές που συντάχθηκαν με την πλειοψηφία, λέγοντας ότι είναι «αντιπατριώτες» και «ντροπή για τις οικογένειές τους»
THE LIFO TEAM